Понад 2 500 українців беруть участь у навчальній програмі IT nation

Прес-офіс
24 червня 2020, 06:28
  Перегляди 1611

Освітня програма IT-nation спрямована на збільшення кількості кваліфікованих IT-спеціалістів у східному регіоні. Проєкт розпочався у лютому, і від моменту його старту кількість учнів зросла майже втричі. 

Програма реалізується в межах меморандуму між Мінцифри та Громадською спілкою «Мережа Глобального Договору в Україні» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в межах проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України»

Підсумки IT nation підбили на пресконференції за участі заступника Міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова. Він наголосив, що Мінцифри й надалі підтримуватиме освітні IT-проєкти та сприятиме запуску таких проєктів по всій Україні.

Цікаві факти та цифри проєкту IT nation:

  • нових професій навчались 66% жителів Донецької та 34% – Луганської областей
  • на противагу традиційній статистиці у сфері ІТ у проєкті взяли участь жінки та чоловіки майже у рівному співвідношенні (48% – жінки, 52% – чоловіки)
  • переважна більшість учнів – люди з вищою освітою
  • за програмою навчається близько 25,9% внутрішньо переміщених осіб, у середньому по 2,9% – одинокі матері, батьки багатодітних сімей, особи з інвалідністю
  • 3,44% учнів – пенсіонери, та 17% – безробітні
  • 150 учасників проєкту вже завершили навчання та отримали сертифікати

Нагадаємо, освітня програма IT-nation – це унікальний стартовий майданчик для жителів Донецької та Луганської областей, які прагнуть саморозвитку, використання сучасних форм ІТ-освіти та покращення умов своєї життєдіяльності, створення власних проєктів чи працевлаштування у сфері ІТ.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт