Понад 12,7 мільйона гривень на відновлення та розвиток постраждалого бізнесу: долучайтеся до другого сезону освітньо-стипендіальної програми «Міцність»

Запускаємо другий сезон освітньо-стипендіальної програми «Міцність», щоб підтримати у відновленні, розвитку та масштабуванні бізнес, який постраждав внаслідок повномасштабного вторгнення.

Протягом трьох місяців на учасників Програми чекають освітні модулі з маркетингу, цифровізації та масштабування бізнесу, а також консультації з психологом і менторський супровід. За результатами навчання підприємці зможуть залучити стипендії на розвиток власної справи. 

«Ми в Мінцифрі віримо, що Україна — це країна підприємців. Саме тому ми запускаємо проєкти, які допомагають українцям реалізовувати свої ідеї, розвивати бізнес та отримувати гранти для масштабування. Другий сезон програми “Міцність” підсилить бізнес, що постраждав внаслідок війни. Цьогорічний фонд стипендій становить 12,7 мільйона гривень, і ми раді, що разом із партнерами можемо надавати підприємцям необхідні ресурси та підтримку. Ми пишаємося українськими підприємцями і завжди поруч, щоб підтримати», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції.

 Участь у програмі можуть взяти: 

  • Власники постраждалого бізнесу з Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської або Чернігівської областей, які продовжують свою діяльність або призупинили роботу і прагнуть її відновити
  • Власники бізнесу, релокованого з прифронтових територій, які хочуть продовжувати свою діяльність

«Процвітаюча економіка є життєво важливою для України не лише для перемоги в цій війні, але й для забезпечення її майбутнього. Саме тому Сполучені Штати залишаються глибоко відданими підтримці бізнесу в Україні.  Завдяки партнерству USAID з Міністерством цифрової трансформації в межах програми “Міцність 2”, ми працюємо над зміцненням мікро-, малих і середніх підприємств, які постраждали від війни, забезпечуючи їхню важливу роль у відновленні та стійкості України», — зазначила Джулі Конен, директор Місії USAID в Україні.

Програма поєднуватиме два формати навчання:

  • Онлайн-навчання, яке передбачає загальну освітню програму, що базується на принципах практичності, інтерактивності та сучасних підходах у бізнес-освіті під керівництвом провідних експертів. Доступ до навчання отримають всі зареєстровані учасники. Також підприємці матимуть змогу самостійно передати на розгляд менторів бізнес-план і отримати шанс позмагатися за дві стипендії.
  • Офлайн на базі 6 центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес та віртуальний буткемп, де учасники здобудуть поглиблене навчання з бізнесу та менторський супровід. До участі будуть відібрані 200 малих і середніх підприємств, зареєстрованих у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Луганській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Учасники матимуть шанс залучити 40 стипендій. 

«За результатами опитування, проведеного експертами Офісу з розвитку підприємництва та експорту щодо стану та потреб бізнесу в умовах війни, половина опитаних компаній (48,5%) змогли зберегти стабільну кількість працівників протягом останніх місяців 2024 року. Це свідчить про здатність українського бізнесу адаптуватися до складних умов, однак зростання кількості робочих місць наразі не є пріоритетом для багатьох підприємців, оскільки їхні зусилля здебільшого спрямовані на підтримку поточних обсягів діяльності. Саме розв'язання цієї проблеми є однією з цілей освітньо-стипендіальної програми “Міцність 2”. Ця ініціатива має на меті надати підприємцям можливості для стійкого зростання, що стане важливим кроком до відновлення економіки та створення нових робочих місць в Україні», — підкреслив Андрій Ремізов, директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

За результатами офлайн-навчання 30 підприємців залучать по 287 000 гривень, а 2 учасники онлайн-складової — по 123 000 гривень. На фінальному заході Grand Pitch Day 7 учасників з офлайн та віртуального буткемпу матимуть можливість залучити по 287 000 гривень, а ще троє змагатимуться за головні стипендії на придбання обладнання в розмірі 492 000 гривень, 615 000 гривень та 820 000 гривень.

«Розвиток цифрових навичок є фундаментом для стійкого та інноваційного бізнес-середовища в Україні. Важливо забезпечити підприємців знаннями, необхідними для цифрової трансформації та ефективного впровадження технологічних рішень у бізнес-процеси. Освітньо-стипендіальна програма “Міцність 2” є важливим інструментом підтримки підприємств, що зазнали втрат внаслідок війни. Вона спрямована на відновлення економічної стійкості бізнесу через впровадження інноваційних підходів та масштабування діяльності. Мережа центрів Дія.Бізнес надає підприємцям ресурси для здобуття цифрових навичок, адаптації до сучасних викликів і забезпечення довгострокового зростання. Ми переконані, що програма сприятиме відновленню українського бізнесу та стане ключовим фактором у зміцненні його конкурентоспроможності», — зазначив Артем Платонов, Директор директорату розвитку цифрових навичок та цифровізації освіти Міністерства цифрової трансформації України

Дізнатися більше про проєкт та подати заявку на участь можна на лендингу Програми за посиланням. 

Дедлайн подання заявок — 28 жовтня 2024 року (23:59).

Нагадаємо, що в першому сезоні освітньо-стипендіальної програми «Міцність» взяли участь 74 підприємці, з яких 20 отримали понад 2 млн гривень фінансової підтримки.

Освітньо-стипендіальну програму «Міцність 2» впроваджує мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту й за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт