Перші стартапи-переможці отримали гранти на розвиток бізнесу від держави

Прес-офіс
21 лютого 2020, 13:05
  Перегляди 2245

За участі Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Олексія Гончарука відбулося вручення сертифікатів переможцям грантів Українського фонду стартапів. Фонд обрав перших 8 переможців пітчинг-сесій, які отримують від держави 9 млн грн.

Міністерство цифрової трансформації прагне підтримати українських бізнесменів-початківців і тому долучилося до роботи Фонду українських стартапів. На думку Віцепрем’єр-міністра України — міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, грант від Українського фонду стартапів – своєчасна підтримка для українських стартапів: «Це можливість для молодих проєктів отримати фінансування на ранній стадії, коли вони найбільш вразливі».

До наглядової ради Фонду входить заступник мінстра цифрової трансформації Олександр Борняков, який вважає, що такі ініціативи – це можливість не тільки перетворити Україну на сучасну, інноваційну державу, а й створити всі умови для розвитку ІТ-бізнесу в Україні: «Багато українців ставали успішними в ІТ-галузі, але не тут, а закордоном. Яскравий приклад цього — засновник Whats app Ян Кум, який родом з Фастова. Всі роки наша держава не робила нічого, щоб такі люди залишилися тут. Ми хочемо це кардинально змінити і саме для цього однією із ціллю Мінцифри є 10% ІТ-галузі у ВВП України. Україна має стати країною високих технологій».

Переможці діляться на дві категорії. Seed-гранти надаються розробникам вже створених продуктів, які потребують розширення та підтримки в становлять 1 млн 250 тис. грн ($50.000). Інша категорія - pre-seed-гранти, які надаються розробникам ідей, які ще на стадії створення власного продукту. Вони отримають по 625 тис. грн ($25.000).

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт