Перші 40 шкіл почали навчальний рік із Мрією

02 вересня 2024, 11:10
  Перегляди 210
  Перегляди 210

Відсьогодні перші 40 шкіл починають тестувати Мрію в режимі реального навчального року. Освітній застосунок допоможе Україні пройти шлях від застарілих радянських методів навчання до сучасних та інноваційних. 

Про це оголосив Президент України Володимир Зеленський під час регіонального освітнього форуму «Створюємо майбутнє разом».

Мрію тестуватимуть 100 тисяч користувачів: учителі, учні та батьки з Києва та Запорізької, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської, Київської і Дніпропетровської областей. Вже цього року кожна школа зможе долучитися до Мрії — подавайте заявку

«Торік ми анонсували розробку застосунку, який зможе реально модернізувати українську шкільну освіту. Який дасть дітям максимум позитиву від навчання в школі. Який зможе дати батькам максимум розуміння того, що відбувається в школі. І який дасть учителю максимум свободи будувати навчання ефективно», — заявив Володимир Зеленський, Президент України.

Для дітей та батьків Мрія — це план дня, домашні завдання й статуси їх виконання, результати навчання, Мрія ID, бібліотека контенту для всебічного розвитку й найбезпечніші чати на базі Signal. Також у Мрії буде список домашніх завдань, і можна буде відмітити їх виконання. Батьки ж бачитимуть, над чим працює дитина, і розумітимуть, що вдається добре, а де потрібна допомога.

На перерві чи після уроків дитина зможе подивитися курс програмування або дізнатися, як створюють роботів, досліджують комах і будують бізнеси. Батьки знайдуть там матеріали, що допоможуть покращити стосунки з дітьми й не втратити довіру та взаєморозуміння під час дорослішання.

«Вже 5 років ми з командою Мінцифри будуємо цифрову державу. Спочатку ми створили Дію, яка вже змінила взаємодію людей і бізнесу з державою. Тепер будуємо освітню Мрію — це стратегічне рішення, що допоможе українцям розвиватися як нації. І створить кращі умови для самореалізації. Цифровізація освіти вже розпочалася. І стартує вона у школах», — заявив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України.

Для шкіл та вчителів буде доступний автоматичний конструктор розкладу, навчальні плани, журнали, оцінка олівчиком і крапочки. А також домашні завдання, розклад, бібліотека контенту та чати. Усе для того, щоб звільнити час від зайвої бюрократії та робити те, що вдається найкраще, — навчати та розвивати дітей.

«Мрія допоможе батькам краще розуміти своїх дітей: їхні інтереси, таланти та сильні сторони, щоб підтримувати їх на шляху до своїх мрій. Для освітян Мрія — це можливість позбутися паперової рутини та заощадити час для найголовнішого — дітей. І головне — Мрія для школярів — це новий підхід у навчанні, коли часто зі складного процесу воно перетворюється на захопливу подорож», — Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа.

Мрія — ініціатива Президента України Володимира Зеленського, яку реалізують Мінцифра та МОН за підтримки Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа коштом Швейцарії.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт