Переважна більшість ЦНАПів надають послуги соціального характеру

  Перегляди 1751

Адмінпослуги соціального характеру — одні з тих, що мають найбільший попит серед українців. Раніше за цими послугами людям доводилося звертатися до управлінь соцзахисту населення, що розташовані лише в райцентрах. Відтепер потрібні послуги можна отримати у ЦНАП, які є більш територіально доступними.

Щоб реалізувати цю можливість, команда Мінцифри допомагала координувати інтеграцію нових послуг у ЦНАП, працювала над змінами до законодавства та долучилася до розробки персонального плану навчання для ЦНАП. Крім цього, ми оновили моделі надання послуг соціального характеру через ЦНАП та розробили алгоритм їх запровадження спільно з Мінсоцполітики та експертами SURGe, що фінансується Урядом Канади. 

Проміжні результати спостерігаємо вже сьогодні. За даними системи моніторингу ЦНАП за II квартал цього року, 83% Центрів надають послуги соціального характеру. Це 814 ЦНАП, з яких 625 надають до 50 послуг, а 189 — до 150 послуг. Це означає, що ЦНАПи стають місцем, де люди можуть отримати всі необхідні протягом життя адмінпослуги.

Які адмінпослуги соціального характеру відвідувачі замовляють у ЦНАП?

  • Пільги на оплату житла, комунальних послуг.
  • Державну допомогу на дітей, що виховуються в багатодітних сім'ях.
  • Державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.
  • Державну соціальну допомогу людям, що не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.
  • Державну соціальну допомогу людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт