Освіта дітей за кордоном: оновлений склад піклувальної ради Міжнародної української школи

Прес-офіс Міністерства
15 березня 2024, 12:35
  Перегляди 366

Затверджено оновлений склад піклувальної ради Державного ліцею «Міжнародна українська школа». ​​До нього увійшла заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан. 

Міжнародна українська школа надає можливість дітям, які тимчасово не проживають в Україні, навчатися за українськими освітніми програмами. Нині понад 390 тисяч українських учнів перебувають за кордоном. Більшість навчається в місцевих школах та паралельно здобуває українську освіту. Тож МУШ допомагає школярам зберігати культурні та мовні звʼязки з Україною. 

«Станом на кінець 2023 року понад 2 млн українських дітей мають статус тимчасового захисту в країнах ЄС. Завдання держави — підтримувати з ними зв’язок та допомагати навчатися за українськими освітніми програмами. Міжнародна українська школа є одним з дієвих інструментів у взаємодії з такими дітьми. Школа створює можливість для дітей продовжувати навчання та зберігати зв’язок з Україною. Переконана, що розвиток і підтримка таких освітніх ініціатив має залишатися пріоритетом національної та міжнародної політики»,  — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Освіту в Міжнародній українській школі здобувають 7 130 учнів із понад 70 країн. Українські учні, які перебувають за кордоном, навчаються в МУШ за екстернатною формою. 

Піклувальна рада школи допоможе розвивати та покращувати роботу освітнього закладу. А також: 

  • посилити співпрацю з освітніми центрами за кордоном та збільшити їх кількість;
  • підвищить якість роботи школи за допомогою сучасних електронних інструментів;
  • сприятиме державному фінансуванню та допомозі в пошуку додаткових коштів;
  • допомагатиме МУШ у збереженні звʼязків дітей за кордоном з Україною.

Головою піклувальної ради став Роман Грищук — народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Також до піклувальної ради увійшли:

  • Сергій Колебошин — народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій;
  • Валерія Іонан — заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції;
  • Таміла Ташева — постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим;
  • Андрій Шевченко — голова Місії Світового конгресу українців, ексзаступник Міністра оборони України, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді (2015–2021 роки);
  • Оксана Воронецька — заступниця директора громадської організації «Міжнародна українська школа Литви»;
  • Оксана Лебедєва — засновниця громадської організації «Gen.Ukrainian».

Крім того, школа співпрацює з 42 освітніми центрами, створеними при громадських організаціях / асоціаціях за кордоном. МУШ проводить семестрове та річне оцінювання учнів. Це дає змогу школярам отримати документи про освіту державного зразка та продовжити навчання в школах або університетах після повернення в Україну.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт