Олександр Борняков: 50 блокчейн-фахівців увійшли до переліку спеціальностей у межах квот на імміграцію

  Перегляди 989

Затверджено перелік спеціальностей та кваліфікаційних вимог до висококваліфікованих спеціалістів у межах квот на імміграцію у 2021 році! Цього року до переліку додано 50 блокчейн-спеціалістів.

У світі вже давно з'явився новий тип конкуренції: країни борються за найбільш ефективних, цілеспрямованих і професійних людей, які рухають світ вперед. Адже реалізація успішних проєктів, створення інноваційних продуктів та поява «єдинорогів» — все це заслуга висококваліфікованих та унікальних фахівців чи команд. 

Щоб не відставати від світових тенденцій, ми працюємо над тим, щоб надати змогу висококваліфікованим іноземним спеціалістам емігрувати до України в межах квот на імміграцію. Цього року передбачаємо таку можливість й для 50 блокчейн-фахівців.

«Блокчейн-розробники — це топові спеціалісти, які високо цінуються на світовому ринку та є одними з найбільш високооплачуваних. Щодня ми в Мінцифрі працюємо над розвитком ринку віртуальних активів у правовому полі держави, щоб українські криптокомпанії та світові криптовалютні біржі могли легально працювати в Україні. Тож сподіваємось, що запровадження квот на імміграцію допоможе компаніям підсилити свої команди іноземними висококваліфікованими фахівцями та зробити справжній інноваційний прорив».

Олександр Борняков,
заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT  

Встановлена квота на імміграцію дозволить працевлаштувати в IT-компанії винятково висококваліфікованих спеціалістів, яких найбільш гостро потребує українська IT-галузь. Перелік професій, на які поширюється квота, сформований Мінцифрою та затверджений Мінекономіки на основі досліджень IT-ринку та за участі компаній. 

Нагадаємо, квота на імміграцію – це гранична кількість іноземців та осіб без громадянства, яким передбачено надати дозвіл на імміграцію протягом календарного року. Цей інструмент надійніший, аніж працевлаштування на підставі дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, який треба періодично поновлювати і в якому чітко зазначається конкретне місце роботи. Імміграція ж дає спеціалісту можливість один раз пройти процедуру перевірки, отримати посвідку на постійне проживання і бути абсолютно вільним у виборі місця та форми роботи в Україні. Жодних обмежень чи умовностей — все, як для громадян України.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт