Оголошуємо тендер на доопрацювання/оновлення порталу відкритих даних

Прес-офіс
20 лютого 2020, 15:15
  Перегляди 1397

Відкриті дані – це фундамент прозорої та чесної держави, потужний інструмент для боротьби з корупцією та джерело економічного зростання. Саме тому вже понад рік спеціалісти за підтримки USAID/UK aid TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах працюють над удосконаленням Єдиного державного порталу відкритих даних.

Це приносить доволі відчутні плоди – рівень залучення користувачів та використання даних невпинно зростає. Зупинятися на досягнутому ми не збираємось і оголошуємо тендер на доопрацювання порталу.

У основі технічних вимог до оновленого порталу – пропозиції модераторів, розпорядників та користувачів порталу, зокрема OpenDataBot, а також вимоги європейського рейтингу з відкритих даних Open Data Maturity Index.

  • Так, зокрема, оновлений портал забезпечить можливості для:
  • Автоматичної валідації наборів даних
  • Автоматичної перевірки своєчасного оновлення наборів даних
  • Візуалізації наборів даних користувачами
  • Пошукових запитів до метаданих на основі технології SPARQL 1.1 тощо

Крім того, працюємо над технічними вимогами щодо оновлення дизайну порталу, аби зробити його максимально зручним, зрозумілим та людяним.

Ознайомитися з умовами участі та технічними вимогами можна тут.

До 15 березня 2020 року учасники конкурсу мають надіслати в запакованому конверті друковану версію тендерної пропозиції за адресою: 01032, м. Київ, Саксаганського 96, офіс 508.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт