Міністерство цифрової трансформації зробило черговий крок на шляху створення Фонду фондів, який може забезпечити унікальне за обсягом та швидкістю зростання економіки.

Ми зустрілися з представниками венчурних фондів та обговорили, чи готові вони працювати з державним Фондом фондів та чи готові вони для цього інкорпоруватися в Україні. Серед гостей зустрічі – представники Horizon Capital, Western NIS, AVentures Capital, Digital Future, TA Ventures, SMRK VC Fund, Diligent Capital Partners, Empire State Capital Partners, ICU Ventures, WeFund Ventures, Hype Ventures, Reactor, UVCA та Wolf Theiss Ukraine.

Ми раді наголосити, що практично всі наші колеги готові працювати з фондом на запропонованих умовах, за якими мінімум 5–10% загальної суми фінансування фонду забезпечить держава, а решту – мiжнароднi партнери.

Як вже відзначав заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-галузі Олександр Борняков, загальна сума інвестицій за такою схемою може сягнути $200−400 млн.

Станом на сьогодні представники Мінцифри та венчурних фондів, що працюють в Україні, вирішили створити робочу групу, залучити юристів до підготовки проєкту закону про венчурне інвестування і передбачити створення Фонду фондів. Вони також долучаться до затвердження власне концепції Фонду фондів.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт