Плануємо створити на платформі Дія.Бізнес розділ для жінок-підприємиць

Прес-офіс
12 березня 2020, 15:35
  Перегляди 2097

11 березня 2020 року заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан провела діалогову зустріч із бізнесом щодо розвитку жіночого підприємництва.

Організатор події #SheExports  платформа підтримки жінок-підприємниць. Серія діалогових зустрічей бізнесу та влади на тему «Розширення економічних можливостей жінок та розвиток жіночого підприємництва в Україні» реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за підтримки уряду Німеччини в рамках проєкту «Підтримка рамкових умов для торгівлі в Україні».

Під час зустрічі була оприлюднена статистика:

  • Потрібно 257 років, щоб вирівняти оплату праці між чоловіками і жінками, якщо ми рухатимемось зі швидкістю останніх 5 років
  • Жінки задіяні в неоплатній хатній-сімейній роботі 4,4 години, а чоловіки 1,7 годин
  • Серед 100 найбагатших людей України лише три жінки
  • Тільки 6% бізнесів керують жінки

Валерія Іонан розповіла про проєкти Мінцифри, зокрема, Дія.Бізнес (https://business.diia.gov.ua). Це масштабний національний проєкт із розвитку підприємництва, який має дві складові: онлайн-платформу для підприємців і офлайн-складову  в різних регіонах України планується відкрити центри підтримки та хаби для підприємців. Окрім консультацій, у консалтингових зонах підприємці зможуть представити свій продукт іншим підприємцям і отримати зворотний зв’язок, пройти освітні програми та отримати додаткові послуги. Відкриття першої консалтинг-зони для підприємців заплановано на квітень-травень 2020 року в Харкові.

Проєкт Дія.Бізнес допоможе збільшити появу нових бізнесів у регіонах і кількість робочих місць, сприятиме розвитку трансформації малого бізнесу в середній і виходу українських підприємців на міжнародні ринки.

Під час зустрічі з представниками жіночого підприємництва домовились, що спільно працюватимемо над новим розділом «Жіноче підприємництво» з історіями успіху жінок на порталі Дія.Бізнес та цікавою інформацією для жінок-підприємиць.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт