На Дія.Бізнес з’явився освітній серіал для підприємців про фінансову грамотність

Прес-офіс
31 липня 2020, 13:25
  Перегляди 2083

Освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» допоможе потенційним та діючим підприємцям покращити свої навички в управління фінансами у власному бізнесі.

31 липня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України у партнерстві з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), членом Групи Світового банку (World Bank Group), презентували освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес.

Освітній серіал складається з 20 серій і охоплює теми:

  • Вибір правової форми підприємства та податкової системи
  • Що таке виручка
  • Обговорюємо операційні витрати
  • Що таке EBITDA підприємства та чому вона важлива
  • Говоримо про операційний прибуток та чистий прибуток, і як їх рахувати
  • Чим відрізняються прибуток і гроші
  • Чому прибуток не дорівнює грошам і що таке «касові розриви»
  • Що таке баланс і чому він важливий
  • Навіщо потрібна фінмодель та її різні сценарії
  • Що таке точка беззбитковості

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила на проблемі відсутності комплексних знань у підприємців щодо ефективного управління власними фінансами в кризовий період.

«Минулого місяця Мінцифрою та партнерами було запущено першу Національну онлайн-школу для підприємців на платформі Дія.Бізнес. Сьогодні ж ми робимо наступний важливий крок, презентуючи масштабний курс «Фінансова грамотність для підприємців», — підкреслила Валерія Іонан.  

Керівник діяльності IFC в Україні, Група Світового Банку, Олена Волошина зауважила, що чим краще підприємець володіє фінансовою грамотністю, тим кращими є результати його бізнесу.

«Бізнес має спілкуватися однією мовою з фінансовими установами. Це мова фінансової звітності. Але ще більш важливо для бізнесу розуміння власної фінансової ефективності. Тому розуміння фінансової лексики є абсолютно необхідною умовою». 

Керівник програм в Україні Фонду розвитку ефективного врядування у Посольстві Великої Британії Алекс Філпотт сподівається, що освітній серіал підвищить фінансову грамотність приватних осіб і малого та середнього бізнесу. 

Заступник директора бюро співробітництва посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич наголосив на завданні передати найкращий світовий досвід українським підприємцям.

«Для того, щоб працювати з банком, підприємцю треба бути фінансово обізнаним і фінансово грамотним. І освітній серіал якраз вирішує цю задачу», — заявив Віктор Шуткевич. 

Старший спеціаліст з питань фінансового сектору, регіональний керівник програм розвитку цифрових фінансів та кредитної інфраструктури в Європі та Центральній Азії Міжнародної фінансової корпорації (International Finance Corporation) Заріна Одінаєва підкреслила, що питання фінансової освіти є важливим і пов’язано з розвитком цифрового виміру.

«Ми розуміємо, що люди, які є одноосібними власниками бізнесу, не мають багато часу на освіту — їм треба займатися власною справою. Тому ми зробили цей курс із урахуванням цього, щоб їм простіше було його пройти за допомогою коротких серій», — заявила Заріна Одінаєва.  

Пряма трансляція презентації освітнього серіалу: https://www.facebook.com/diia.business/videos/2678866182383506/ 

Освітній серіал «Фінансова грамотність для підприємців» на платформі Дія.Бізнес: https://business.diia.gov.ua/courses/finansova-gramotnist-dla-pidpriemciv 

Підготовка освітнього серіалу стала можливою завдяки підтримці міжнародних партнерів в рамках чотирирічного проєкту IFC «Фінансова інклюзія задля економічного зростання в Україні», який реалізується у партнерстві з Державним секретаріатом з економічних справ Швейцарії (SECO) та Фондом ефективного врядування Великої Британії (GGF).

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт