Мінцифра почала співпрацю із АСБІС-Україна та Ліко-школою

Прес-офіс
07 липня 2020, 13:34
  Перегляди 1407

Скоро запустимо новий освітній серіал для вчителів, присвячений темі інтерактивного навчання.

Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум про співробітництво з одним із найбільших українських ІТ-дистриб’юторів АСБІС-Україна та Ліко-школою (Liko-school) - приватною школою повного циклу.

Мета співпраці — зробити сучасні технології більш доступними та зрозумілими для широкого кола людей. 

В найближчих планах — запустити на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта новий освітній серіал для вчителів, присвячений темі інтерактивного навчання. Також Мінцифра, АСБІС-Україна та Ліко-школа погодили співпрацю у напрямках:

  • сприяння розвитку і популяризації цифрових інновацій
  • стимулювання поширення серед партнерів та споживачів технологічних рішень для організації інтерактивного та дистанційного навчання і смарт-технологій
  • обмін досвідом і компетенціями задля розвитку цифрової грамотності населення України.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила на амбітній меті — навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. "Ми активно залучаємо партнерів до проєкту Дія.Цифрова освіта, щоб популяризувати цифрові навички та створити вільний доступ до опанування цифрових навичок. Особливу увагу ми приділяємо цифровій грамотності вчителів. Одразу з початком карантину ми запустили освітній серіал про онлайн-сервіси для вчителів, який мав шалену популярність серед педагогів. А зараз готуємося запустити новий освітній серіал про інтерактивне навчання", — заявила Валерія Іонан. 

Директор АСБІС-Україна Віталій Мельниченко: "В нашу епоху цифрові технології стали знаряддям праці сучасної людини, без опанування яких вже неможливо повноцінно здобути фах. Для перетворення України на інтелектуальний осередок сильних молодих професіоналів, озброєних універсальними знаннями та навичками, актуальними як всередині країни, так і на міжнародній арені, ми повинні подбати про якісну цифрову освіту для школярів та їхніх вчителів вже зараз. Дистриб’юторська компанія АСБІС-Україна ось уже майже 30 років існування на ринку послідовно дотримується стратегічної місії робити інноваційні технології доступними для якомога ширшого кола споживачів. Задля цієї мети ми постійно поповнюємо асортимент пропонованої продукції, розширюючи її спектр як у контексті функціонального призначення, так і цінових категорій, охоплюючи найостанніші світові тренди та винаходи. Початок співпраці з Міністерством цифрової трансформації України — це велика честь для нас та неабиякий шанс посприяти спільній побудові прогресивного суспільства шляхом загального підвищення цифрової грамотності українців. Ми вдячні нашим партнерам Apple, Logitech та Prestigio Solutions, провідним виробникам техніки для організації інтерактивної та дистанційної взаємодії, за підтримку цієї соціально важливої ініціативи".

Учні доби інтернету жадібно шукають способи отримувати знання із цифрових платформ – це нові, нетипові шляхи до самоосвіти. Вчителі Ліко-школи (Liko-school) розуміють важливість цього процесу. 

"Використання цифрових технологій при роботі з дітьми ми сприймаємо як інструмент, який дасть можливість учням отримати якісну освіту, особливо у віддалених регіонах України. Ми орієнтовані навчити дітей брати від «цифри» найкраще, а не розпорошувати свою увагу на беззмістовний контент. Наприклад, доповнена реальність на уроках дозволить учню відчути себе конструктором (Ілоном Маском), розрахувати прискорення для подолання земного тяжіння та запустити ракету прямо посеред класу. І, авжеж, ми не готові відмовлятися від вчителя, але готові створити цифрове середовище, де діти та дорослі взаємодіють між собою. В такому випадку роль вчителя тільки зростає. Співпраця з Міністерством цифрової трансформації України для нас почесна. Це можливість створити експортний продукт від Ліко-школи (Liko-school), який ми будемо пропонувати колегам інших шкіл", —  коментує Олена Кухаревська, директор Ліко-школи (Liko-school).

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 29-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами в 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua 

Ліко-школа (Liko-school) – приватна школа повного циклу (1-11 клас).  Освітнє середовище, побудоване за авторським системним профорієнтаційним підходом, в якому присутній принцип вибору, закладені маршрути розвитку дорослих представників команди, які, у свою чергу, задають тон учням. Простір, в якому діти мають можливість зростати освіченими людьми, вміють ставити цілі та досягати результату, мріяти, освоювати нові сфери знань і діяльності.

Більше інформації: https://liko-school.kiev.ua/

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт