Мінцифра запустила серіал про блокчейн, біткоїн та криптовалюти

27 листопада 2020, 15:37
  Перегляди 5588
  Перегляди 5588

27 листопада 2020 року Міністерство цифрової трансформації України презентувало новий освітній серіал про блокчейн, біткоїн та криптовалюти.

Це 8 серій тривалістю 6-12 хвилин. Ви отримаєте професійні поради та відповіді на найпопулярніші запитання про блокчейн і криптовалюти від експертів. Також ви отримаєте сертифікат, що засвідчує успішне проходження комплексного базового курсу з розуміння блокчейну, криптовалют та цифрових активів.

Безкоштовно переглянути освітній серіал можна на платформі Дія.Цифрова освіта

Під час онлайн-брифінгу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що серіал є частиною великого національного проєкту, який має на меті навчити цифрової грамотності 6 млн українців за 3 роки. 

Участь в освітньому серіалі взяв підприємець, банкір, коуч Андрій Оністрат. Під час онлайн-брифінгу він заявив, що цифрові валюти — це децентралізований інструмент.

«Це значить, що у нього немає регулятора і він дуже волатильний. Не треба думати, що якщо він виріс за пів року вдвічі чи втричі, то так буде й надалі. А коли він буде падати, не треба думати, що хтось вас надурив. Я рекомендую розібратись у тематиці перед тим, як інвестувати туди будь-які гроші», — заявив Андрій Оністрат.   

Серіал розроблений за підтримки компаній Binance, Hacken та Crystal Blockchain.

Менеджер з маркетингу Binance в Україні Іван Паскарь підкреслив, що технологія блокчейну є новою і прогресивною: «Не випадково найвідоміші люди світу, Ілон Маск і Білл Гейтс, бачать перспективу в цій технології». 

Директор з розвитку продукту Crystal Blockchain Кирило Чихрадзе наголосив на трьох важливих властивостях блокчейну: «Перше — це його незмінність. Його неможливо підробити. Друге — це його прозорість. Кожен може перевірити, що зараз відбувається в блокчейні. Третє — це децентралізація. Немає єдиного керівного органу, який відповідає за те чи інше рішення». 

CEO компанії Hacken Дмитро Будорін пояснив різницю між криптовалютою та онлайн-банкінгом:

«Коли ви бачите цифри в онлайн-банкінгу, це є відображенням того, що є в банку, який володіє вашими грошима. А коли ви бачите цифри в своєму криптогаманці, це вже насправді ваші цифри, ваші активи, за які ви відповідальні». 

Трансляція онлайн-брифінгу — на YouTube-каналі КМУ

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт