Мінцифра закликає скоротити візити до державних органів для отримання послуг на період карантину

Прес-офіс
18 березня 2020, 10:10
  Перегляди 7242

З 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин та низка інших обмежувальних заходів через пандемію коронавірусу.

Похід у державний орган, який щоденно обслуговує тисячі громадян, створює зайвий ризик поширення коронавірусної інфекції Covid-19. Мінцифра закликає громадян України утриматися від відвідування ЦНАП та інших надавачів послуг без нагальної потреби у період карантинних заходів.

Якщо є гостра необхідність отримати певну адміністративну послугу, рекомендуємо проконсультуватися з ЦНАП або іншим державним органом за телефоном або онлайн про те, чи можна отримати цю послугу дистанційно.

Окрім цього, низка державних послуг доступна онлайн. Зокрема працюють електронні кабінети платника податків, забудовника, водія, перевізника. А за допомогою електронного підпису можна підписувати документи онлайн на сайті Центрального засвідчувального органу, подавати звітність до податкової інспекції, пенсійного фонду або до інших держорганів в електронному вигляді.

Раніше Мінцифра надала детальні рекомендації ЦНАП та іншим надавачам послуг щодо оптимізації їх роботи на пероід карантину.

Нагадуємо, що 17 березня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт про запобігання коронавірусу в Україні. Він встановлює, що перебіг строків звернення за отриманням адміністративних послуг та строків їх надання зупиняється на час карантину.

Закликаємо українців свідомо та відповідально поставитися до ситуації. Бережіть себе та близьких!

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт