Мінцифра з українськими зірками підтримали онлайн-проєкт “Слухай” для підготовки до ЗНО

Прес-офіс Мінцифри
04 лютого 2021, 06:15
  Перегляди 4406

Команда Міністерства цифрової трансформації продовжує сприяти створенню зручних онлайн-сервісів, які спрощують життя українців.

Навесні 2020 ми ініціювали онлайн-конкурс корисних думок та ідей HackCorona, які допоможуть українцям протистояти пандемії COVID-19. Серед майже дев’ятиста претендентів переможцем ідеятону став освітній проєкт «Слухай». Це найбільша онлайн-бібліотека аудіокниг українською мовою, озвучених голосами українських зірок. Добірку 60 аудіокниг із творами української літератури, що входять до програми ЗНО, вже можна безкоштовно прослухати за посиланням: sluhay.com.ua/zno

«Цифровізація створює нові можливості для якісної освіти. Вона забезпечує свободу взаємодії, інтерактивні інструменти, якими може користуватися кожен, незалежно від місця проживання – чи це маленьке містечко, чи мегаполіс. На карантині усі перейшли на навчання онлайн. Нові цифрові рішення у сфері освіти набули особливої актуальності. Проєкт “Слухай” влучив просто в ціль — запропонував озвучити книги з програми ЗНО в аудіоформат. Ми і надалі будемо підтримувати такі соціальні ініціативи, які сприяють побудові цифрової держави». 

Михайло Федоров,
Віцепрем'єр-міністр України — Міністр цифрової трансформації. 

Ідею підтримали українські зірки. До озвучки долучились: Олена Кравець, Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Степан Казанін, Юрій Великий, Володимир Мартинець, Анастасія Оруджова, Володимир Шумко, Марта Адамчук, Ната Жижченко, Ліля Ребрик, Даша Астаф'єва, Гарік Корогодський, Тетяна Буд, Олег Скрипка та Іван Дорн та інші зірки.

«Проєкт “Слухай” — про  нову українську ідентичність. Це бібліотека нового покоління з великою соціальною місією — зробити освіту більш інклюзивною та пристосованою до нового світового порядку».

Олександр Барабошко,
автор проєкту, громадський діяч Олександр Барабошко.  

Тепер кожен має вільний доступ до сотень творів українською в аудіоформаті. «Слухай» отримав фінансування, це дозволить наростити базу літератури на платформі та підвищити впізнаваність серед українців. 

Конкурс #HackCorona ініціював міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за допомогою програми EGAP, яка фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва і реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge. Партнером також виступили Програма розвитку ООН і IТ-підприємець та інвестор Reface Сергій Токарєв. 

«Протистояння COVID-19 не вичерпується виявленням і лікуванням вірусу. Це у тому числі розв’язання соціальних проблем, які принесла з собою пандемія. Цілі проєкту “Слухай“ повністю відповідають духу часу із новим розквітом української національно-культурної ідентичності».

Сергій Токарєв,
IТ-підприємець та інвестор Reface

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт