Мінцифра з партнерами комп’ютеризувала бібліотеки Львівщини

19 листопада 2020, 08:48
  Перегляди 824
  Перегляди 824

Міністерство цифрової трансформації завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта отримало можливість комп’ютеризувати міста та села і передати за сприяння Української бібліотечної асоціації комп‘ютерну техніку сільським бібліотекам Львівщини.

Чому це важливо?

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що у невеликих містах і селах бібліотеки є особливо важливими локаціями для місцевих мешканців.

«Наша задача — за допомогою комп’ютеризації перетворити бібліотеки на сучасні багатофункціональні простори, як у розвинутих країнах. Забезпечення технікою і доступ до Інтернету — це базові речі для бібліотек у XXI столітті, які дозволяють їм перетворитися на хаби цифрової освіти. Наша масштабна ініціатива допоможе сільським бібліотекам стати ще більш привабливими і корисними для жителів», — заявила Валерія Іонан.        

Генеральний директор директорату внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента Вероніка Селега наголосила на необхідності об’єднання зусиль приватного сектору, органів державної влади та місцевої влади для комп’ютеризації міст і сіл України.

Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко:

«Ми вже давно перестали асоціювати міські бібліотеки лише з книгозбірнями. Адже це осередки інтелектуального та культурного життя, дозвілля й розвитку наших дітей. І дуже тішить,що сьогодні, завдяки проєкту «Дія.Цифрова освіта» і сільські бібліотеки мають можливість стати платформою для якісної цифрової освіти». 

На реалізацію проєкту не витрачені кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки передачі техніки партнерами — Favorit Foundation. 

Маріанна Ковеня, куратор проєктів БФ Favorit Foundation запевнила, що фонд і надалі підтримуватиме національні проекти з цифрової освіти. Розвиток інноваційної інфраструктури для освіти та культури пріоритетний напрямок для фонду. 

Голова правління Асоціації розвитку туризму Фазиль Аскеров заявив, що передача комп'ютерів до сільських бібліотек матиме позитивні соціально-економічний і культурний ефекти. 

Президент ГО «ВГО Українська бібліотечна асоціація» Оксана Бруй:

«Я переконана, що саме бібліотеки можуть стати тим драйвером, який змінить ситуацію із цифровою грамотністю в України із мінуса в плюс. А наявність комп'ютерів та доступу до інтернет у бібліотеках змінить самі бібліотеки та дасть їм відповідні спроможності».

Нагадаємо, завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта 5000 комп’ютерів передадуть бібліотекам.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт