Мінцифра вручила «Відзнаку миру» компанії Visa

Прес-офіс Міністерства
29 листопада 2022, 16:58
  Перегляди 324

Компанія Visa отримала премію «Відзнака миру», запроваджену Президентом України Володимиром Зеленським у 2022 році, за потужну підтримку України. Її вручив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час зустрічі з новопризначеним CEO компанії Райаном Макінерні.

«Ми почали працювати з компанією Visa з перших днів роботи міністерства. А з початку повномасштабного вторгнення співпраця тільки посилилась і ми отримали неймовірну підтримку від компанії. Зокрема, компанія підтримала запуск PayPal в Україні, разом з Visa перезапустили центр Дія.Бізнес у Бучі, який був зруйнований російською армією. За підтримки компанії провели перший Дія Саміт за кордоном. І це тільки частина з десятків проєктів, які ми вже встигли реалізувати разом з Visa. І ще реалізуємо в найближчому майбутньому», — зазначив Михайло Федоров.  

Ще на початку березня Visa оголосила про припинення діяльності на території Росії через вторгнення в Україну. Компанія також зупинила підтримку транзакцій, ініційованих картками, випущених в Росії, за її межами. Також картки Visa, випущені міжнародними фінансовими інституціями, перестали працювати на території РФ.   

Також компанія Visa активно підтримує розвиток мережі Центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес, яку команда Мінцифри почала розвивати з 2020 року. Зокрема, компанія стала партнером відкриття Центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес у Харкові, Одесі, Тернополі та Бучі та інших містах. Також Visa неодноразово підтримувала освітні ініціативи Дія Бізнес і проєкти, пов’язані з розвитком жіночого підприємництва, лідерства та розширення економічних прав. 

«Для нас велика честь отримати Відзнаку миру від Президента України. Ми віримо в проєкти Міністерства цифрової трансформації та пишаємося підтримкою кількох важливих ініціатив, які допомогли прискорити цифровізацію в Україні. Для нас, це можливість допомогти українським підприємцям, бізнесу та країні. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження спільної реалізації інноваційних програм, які можуть допомогти підтримати подальше відновлення України, і співпрацювати з українським урядом для побудови сильнішої економіки та суспільства сьогодні, та в майбутньому», – зазначив Райан Макінерні, президент компанії Visa.

«Відзнака миру» – це нагорода для компаній та корпорацій, які пішли з російського ринку, а також для урядів, посадовців світових політиків, які найбільше підтримували Україну та допомагали у боротьбі з початку відкритої військової агресії.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт