Мінцифра та Vodafone Україна створять програми цифрової грамотності та готуватимуть спеціалістів нових цифрових професій

Прес-офіс Міністерства
22 березня 2021, 16:01
  Перегляди 1742

Мінцифра та Vodаfone Україна створять низку освітніх програм, присвячених цифровій безпеці, протидії кіберзагрозам та шахрайству.

Міністерство цифрової трансформації України та Vodаfone Україна підписали меморандум про співпрацю у сфері розвитку цифрової грамотності українського суспільства. 

Домовились співпрацювати в таких напрямках: 

  • Освітній — розробка освітнього контенту та програм для різних вікових аудиторій у різних каналах, створення матеріалів з цифрової безпеки, протидії цифровому шахрайству, кіберзагрозам; розповсюдження інформації про інноваційні технології, технологічні сервіси та рішення й можливості, які вони відкривають.

  • Популяризація технічних знань, включаючи розробку універсального освітнього базового курсу з основ математики для новачків, який буде корисним для школярів, а також для тих, хто не має технічної освіти.

  • Підготовка спеціалістів нових цифрових професій, зокрема: аналітика великих даних (Big Data), інтернет речей (IoT), інтернет поведінки (IoB). 

«У рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта ми плануємо навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки. Партнерство з Vodafone наближає нас до стратегічної мети і відкриває ще більше безкоштовних освітніх можливостей для громадян»
Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.   

«Підписаний нами Меморандум з Міністерством цифрової трансформації України пришвидшить розвиток цифрової грамотності населення. Як лідер з інновацій ми не можемо залишатися осторонь процесів, які відбуваються у суспільстві. Тому вже почали роботу над створенням освітніх програм для різних аудиторій, наприклад, про цифрову безпеку, протидію кіберзагрозам та шахрайству. У рамках програми ми створимо універсальний базовий курс з математики для школярів та більш широкої аудиторії. Також почнемо готувати спеціалістів у рідкісних сьогодні професіях, таких як аналітики великих даних, фахівці з інтернету речей та інтернету поведінки»
Ольга Дейнега, GR-директор Vodafone Україна.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт