Мінцифра та Координатор проєктів ОБСЄ в Україні навчили кібергігієни 50 000 держслужбовців

Прес-офіс Міністерства
30 вересня 2021, 13:12
  Перегляди 1533

30 вересня 2021 року в Українській школі урядування відбулася презентація першого результату проєкту щодо вдосконалення спроможності навчати українських державних службовців основних принципів кібергігієни та їх практичного застосування на робочому місці.

Під час події заступник Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції Валерія Іонан підкреслила, що Мінцифра разом із Координатором ОБСЄ реалізували корисні безоплатні ініціативи щодо кібергігієни для державних службовців.

  • Освітній серіал «Основи кібергігієни» — це курс про знання базових принципів кібергігієни, типові алгоритми дій у разі виявлення інформаційних атак, а також правила поведінки в Інтернеті, які допоможуть не потрапити на гачок шахраїв. Почали навчання понад 53 000 державних службовців, а закінчили навчання та отримали сертифікати із 0,33 кредиту ЄКТС понад 47 000 користувачів. 

  • Чатбот «Цифрограм. Твоя кібергігієна» — це інтерактивний Telegram-бот, що дозволяє не тільки швидко перевірити рівень цифрової грамотності, але й здобути нові знання, оскільки містить роз'яснення, підготовлені фахівцями, до кожного запитання. Чатботом вже скористалися близько 3 000 користувачів. Розроблений робочою групою, до складу якої увійшли спеціалісти Мінцифри, Vodafone Україна, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Координатор проектів ОБСЄ. 

«Станом на кінець вересня 2021 року, більше 45 000 осіб завершили навчальний курс «Основи кібергігієни» на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія.Цифрова освіта». Частина з них виявила бажання продовжити очне поглиблене навчання з кібергігієни, зараз проходять дводенні тренінги в Українській школі урядування. У цьому їм допомагає сформований та підготовлений ОБСЄ пул експертів-тренерів, що налічує 52 особи. Отже, держслужбовці по всій Україні відтепер знатимуть про шахрайські схеми кіберзлочинців та зможуть вберегти свою роботу від потенційних атак», — розповідає Ольга Войтович, національна менеджерка проєктів місії Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт