Створили каталог українських освітніх програм в сфері штучного інтелекту

Прес-офіс
02 червня 2020, 15:15
  Перегляди 4791

Ми розробили каталог освітніх програм для вступників університетів з інформацією про підготовку фахівців у галузі штучного інтелекту. В каталозі — аналіз даних, машинне навчання, комп'ютерний зір, розпізнавання образів, обробка природної мови. Заклади освіти можуть знайти аналогічні програми, партнерів-роботодавців, меценатів та студентів.

Каталог доступний за посиланням: https://thedigital.gov.ua/lms_ai

Програми сформовані за критеріями:

  • мінімальна кількість кредитів ECTS за спеціалізованими курсами: 40 для бакалаврату і 2-річної магістратури або 30 кредитів для 1.5-річних магістерських програм
  • проходження перевірки експертами комітету з питань розвитку сфери штучного інтелекту на предмет відповідності критеріям, наявності необхідної інформації та відповідності спеціалізованих курсів тематиці штучного інтелекту

Далі ми плануємо більше деталізувати критерії внесення додаткових освітніх програм і можливість сортування освітніх програм. 

Заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що нові цифрові професії — один із пріоритетів Мінцифри.

«Створенням сайту з освітніми програмами в сфері штучного інтелекту ми робимо внесок у розвиток нових цифрових професій. Ми хочемо привернути увагу абітурієнтів до цього перспективного та цікавого напрямку. Ми також хочемо привернути увагу освітніх установ, щоб вони утворили певне ком’юніті в сфері штучного інтелекту та стимулювали один одного розвивати власні освітні програми. Мінцифра готова виступати майданчиком та інтегратором для всіх, хто навчає новим цифровим професіям», — заявила Валерія Іонан.    

Заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков переконаний: «Світ настільки динамічно змінюється, що вже очевидно — величезна кількість професій може зникнути вже в найближчому майбутньому. Отже є сенс здобувати нові професії, що пов’язані з новітніми технологіями. Саме такою сферою є штучний інтелект. Ринок розробки продуктів на основі штучного інтелекту стрімко розвивається в Україні. Наразі все більше постачальників пропонують різні рішення AI для бізнесу. З кожним роком в Україні зростає і спільнота інженерів штучного інтелекту. Тому ми в Мінцифрі прагнемо створити умови для якісного освітнього процесу в сфері штучного інтелекту та інших цифрових професіях».

Маєте зауваження та пропозиції, просимо надсилати їх на електронну пошту kompaniets@thedigital.gov.ua, Олександр Компанієць.

Якщо хочете надати освітні програми або уточнити критерії  — напишіть на електронну пошту viktor.fti@gmail.com, Віктор Сдобніков.

Нагадаємо, у січні 2020 року Міністерство цифрової трансформації сформувало експертний комітет з питань розвитку в Україні сфери штучного інтелекту. До комітету входять представники бізнесу, українських та іноземних IT-компаній, сфери охорони здоров'я та медицини.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт