Мінцифра стурбована ситуацією навколо «ММІ Інжиніринг»

  Перегляди 950

Міністерство цифрової трансформації стурбоване ситуацією, яка склалась навколо «ММІ Інжиніринг» (Вінниця) та закликає до справедливого розслідування і якнайшвидшого встановленню істини. Чесна діяльність та державний захист компаній — одна із основ подальшого розвитку IT в Україні та створення насправді успішної цифрової економіки. 

Протягом останніх декількох тижнів неодноразове проведення слідчих дій відносно компанії «ММІ Інжиніринг» свідчить про неабияку зацікавленість щодо встановлення істини у правомірності чи неправомірності діяльності компанії в Україні, проте піддається сумніву необхідність вилучення усього обладнання, яке по суті заблокувало роботу компанії та зробило неможливим подальше ведення господарської діяльності. Також викликає стурбованість вибір методології проведення слідства та необхідність повторних слідчих дій для отримання нових доказів.  

 Міністерство цифрової трансформації України також наголошує на тому, що компанія «ММІ Інжиніринг» - це підприємство, з іноземними інвестиціями. Завдяки їх діяльності  сплачуються податки, створюються робочі місця та покращується репутація України в цілому як країни, яка готова бути ІТ-хабом. Будь-які слідчі дії, які можуть зашкодити чи заблокувати роботу компанії без нагальної на то необхідності, не сприяють покращенню інвестиційного клімату в Україні.  

 Об'єктивну правову оцінку щодо того, чи мало місце порушення процессуальних норм з боку правоохоронних органів, має надати суд. Порушення процесуальних норм з боку правоохоронних органів не може бути допустимим у жодному разі. 

Вилучення майна та по суті паралізація роботи компанії вкрай негативно впливає на стан роботи ІТ-бізнесу в цілому і викликає цілком обгрунтовані занепокоєння з боку спільноти, тому подібні заходи мають бути зведені до мінімуму.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт