Мінцифра рекомендує використовувати сертифікат «Цифрограму» на Work.ua

Прес-офіс
04 листопада 2020, 11:04
  Перегляди 1774

На сайті work.ua з’явилась можливість для шукачів роботи додати до резюме сертифікат національного тесту на цифрову грамотність для громадян «Цифрограм». 

У сертифікаті вказується загальний рівень цифрової грамотності та кількість балів по кожній зі сфер компетентностей базових знань та навичок із цифрової грамотності:

  1. Основи комп’ютерної грамотності.
  2. Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.
  3. Створення цифрового контенту.
  4. Комунікація і взаємодія в цифровому суспільстві.
  5. Безпека в цифровому середовищі.
  6. Розв'язання технічних проблем. Навчання впродовж життя у цифровому суспільстві. 

Щоб отримати сертифікат, необхідно відповісти на 90 запитать національного тесту на цифрову грамотність

Міністерство цифрової трансформації України та Work.ua рекомендують використовувати сертифікат під час працевлаштування як додаткову перевагу. 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що в умовах пандемії коронавірусу працедавці особливо зацікавлені у співробітниках, які мають високий рівень цифрової грамотності.

«Зараз багато компаній переходять на дистанційний формат роботи працівників і активніше починають використовувати онлайн-інструменти, що підвищує вимоги до тих, хто шукає роботу. Складання національного тесту на цифрову грамотність виявить прогалини в цифровій грамотності. Або засвідчить високий рівень цифрових навичок, що підвищить шанси на працевлаштування», — заявила Валерія Іонан.  

Нагадаємо, що національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Платформа Дія.Цифрова освіта розроблена за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт