Мінцифра провела перше навчання СDTO ОДА

  Перегляди 1143

21 січня Міністерство цифрової трансформації України спільно зі школою розвитку мислення cowo.guru та за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, яка впроваджується Фондом Східна Європа, провели перше в цьому році навчання для CDTO обласних державних адміністрацій. 

Подія почалася з урочистої частини, на якій була презентована програма з трьох окремих курсів та були підбиті підсумки попереднього року. 

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції: «Ми всі в Мінцифрі працюємо з однією спільною місією — зробити Україну найзручнішою державою у світі. І саме CDTO активно нам у цьому допомагають у регіонах. У 2022-му навчання CDTO та їх команд — є одним із пріоритетів. Адже в Україні немає якісного освітнього контенту для потреб цифрової трансформації та мало хто системно працює з метанавичками лідерів. Тому ми почали роботу над фундаментальною програмою, яку ми хотіли б зробити базою знань для компетентних лідерів. У майбутньому плануємо впроваджувати навчання від менеджменту та управління до галузевої цифрової трансформації». 

Від індивідуальної спроможності СDTO в регіонах залежить швидкість та ефективність цифрової трансформації держави. Тож Мінцифра буде всіляко підтримувати навчання як СDTO, так і їх команд. 

Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа: «Цифрова трансформація в Україні розпочинається з лідерства та взаємодії. Ми підтримуємо освітні програми для СDTO, адже хочемо, щоб цифрові лідери на місцях мислили глобально та системно. Також ми створюємо і розвиваємо цифрові інструменти (платформа СВОЇ, платформа e-DEM), які дозволяють ефективно взаємодіяти з громадянами і посилювати їхній вплив на місцеві рішення».

Андрій Мельник, засновник проєкту Cowo.guru, співвласник компанії «Профпереклад», меценат, ініціатор низки соціально-культурних проєктів: «Навчальні програми Cowo.guru ставлять в основу концепт “мирієвець”, який у собі містить три важливі людські спроможності: мислити, бути в мірі та діяти. Сформувавши уявлення про цей базис, учасники програм можуть переходити до практичного розкриття спроможностей через застосування інструментів. Один із важливих ментальних інструментів — це мислення системами. Тому програма складається з основних трьох блоків, які відкривають уявлення про мислення, міру та знайомство з мислення системами».

Перший курс «Мислення» зосередиться на розвитку таких умінь: формувати та висловлювати власні ідеї, перетворювати інформацію в знання, ухвалювати усвідомленні рішення. Запрошеним експертом виступив Андрій Баумейстер — філософ, теолог, доктор філософських наук, професор, публічний інтелектуал. Викладач філософського факультету КНУ ім. Тараса Шевченка.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт