Мінцифра працює над впровадженням Е-резидентства в Україні

Прес-офіс
22 жовтня 2020, 12:44
  Перегляди 2610

У Парламенті зареєстровано законопроєкт, який дозволить Мінцифрі запустити проєкт Е-резидентство.

Це означає, що іноземці матимуть змогу вести бізнес в Україні за найпривабливішими умовами та без фізичної присутності на її території. 

“Мінцифра формує цифрову економіку країни, залучаючи іноземців віддалено вести бізнес в Україні. Проєкт е-резидентство дозволить фрілансерам з IT та креативної сфери дистанційно вести бізнес в Україні та розвиватись через партнерство з авторитетними світовими компаніями. Це покращить національний імідж України на міжнародному ринку IT та наповнюватиме державний бюджет за рахунок податків”,  — наголошує Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Законопроєкт № 4240 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ведення підприємницької діяльності е-резидентами в Україні» дозволить врегулювати механізми оподаткування е-резидентів та створюватиме умови для: 

  • дистанційної реєстрації е-резидентів як фізичної особи-підприємця
  • здійснення підприємницької діяльності в юрисдикції України
  • відкриття банківських рахунків онлайн 
  • доступу до адміністративних послуг, використовуючи кваліфікований електронний підпис

"Вже набула чинності Постанова «Про проведення експерименту із запровадження та реалізації в Україні електронного резидентства». Наступний крок — розробка відповідних нормативно-правових актів, якими затвердимо процеси надання послуг та сервісів для е-резидентів. Також вже підготовлено технічну документацію для функціонування інструментів е-резидентства та розробляємо вебпортал", — коментує заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт