Мінцифра прагне збільшити кількість дівчат у STEM-напрямках: науці, технологіях, інженерії, математиці

  Перегляди 1591

Технологічні сфери є одними із найбільш провідних та інноваційних, однак частка дівчат і жінок у ній досі залишається низькою. Згідно з даними Держстату на початок 2020/21 навчального року лише близько 10% дівчат навчалися на інженерних спеціальностях, а на спеціальностях галузі інформаційних технологій — близько 17%. 

Мінцифра підтримує проведення Національного дня дівчат у технологіях 11 жовтня 2021 року, щоб збільшити кількість дівчат у сферах STEM-напрямках: науці, технологіях, інженерії, математиці. 

Що відбудеться у Національний день дівчат у технологіях?

11 жовтня технологічні компанії з усіх регіонів України фізично та віртуально відкриють свої двері дівчатам віком 14-22 роки з Філіалів «Дівчата STEM» — навчальних закладів відповідних регіонів. На учасниць екскурсій очікує знайомство з фахівчинями зі STEM- сфер, розповіді про роботу в технологічних компаніях “зсередини”, нові знання про технології, а також сувеніри від компаній для активних учасниць.

А у другій половині дня о 16:00 для всіх охочих відбудеться фінальна онлайн- конференція, під час якої представниці Міністерства цифрової трансформації України, а також провідних технологічних компаній поділяться своїми секретами успіху в сфері технологій та дадуть цінні поради дівчатам. 

Організатори: CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток КСВ», її ініціатива Дівчата STEM та UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення. Захід реалізується у межах проєкту «Трамплін до рівності» за підтримки Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Інформаційний партнер заходу: Міністерство цифрової трансформації України.

Реєстрація на фінальну онлайн-конференцію до 10 жовтня 2021 року:  https://forms.gle/853F7ZwFCSFRqaMEA

Детальна інформація: stem@csr-ukraine.org

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт