Мінцифра починає співпрацю з Фондом держмайна для допомоги підприємцям

Прес-офіс
05 листопада 2020, 12:10
  Перегляди 1992

Мінцифра починає співпрацю з Фондом держмайна для допомоги підприємцям

Міністерство цифрової трансформації України починає співробітництво з Фондом державного майна України.

Для цього 5 листопада 2020 року заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан та заступник Голови Фонду державного майна Юлія Бєлова підписали меморандум про співпрацю.

Співпраця з Фондом сприятиме поінформованості та доступу до інформації підприємців та бізнес-початківців про вакантні пропозиції для оренди чи приватизації державного майна. 

На сайті Дія.Бізнес підприємці зможуть дізнатися, на яких умовах можна взяти в оренду або приватизувати державну нерухомість для започаткування або розвитку власного бізнесу. 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що в рамках національного проєкту з розвитку підприємництва Дія.Бізнес співпраця з Фондом держмайна відкриває додаткові можливості для підприємців.

«Дуже часто у тих, хто вирішив відкрити власну справу, не вистачає фінансових ресурсів на нерухомість, необхідну для ведення бізнесу. Простий і зручний доступ до інформації про купівлю або оренду державного майна фактично спростить відкриття бізнесу», — заявила Валерія Іонан.   

Також співробітництво передбачає створення навчальних онлайн-курсів та освітніх програм щодо участі представників бізнесу в електронних аукціонах з продажу об’єктів приватизації та передачі в оренду державного майна. 

Заступник Голови Фонду держмайна Юлія Бєлова наголосила, що необхідно проводити роз’яснювальну роботу серед підприємців щодо питань оренди та приватизації державного майна.

«Завдяки співпраці з Мінцифрою ми зможемо ефективно поширити інформацію про прозору приватизацію та  оренду держмайна саме серед спільноти підприємців», — заявила Юлія Бєлова.  

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт