Мінцифра: під час реорганізації РДА Центри надання адміністративних послуг продовжують функціонувати

  Перегляди 4264

З 2020 року розпочався процес реорганізації районних державних адміністрацій (РДА). Водночас ЦНАП при РДА продовжують функціонувати та надавати українцям якісні державні послуги.

Які зміни відбудуться під час реорганізації?
  • 320 РДА реорганізуються через приєднання до 100 РДА в адміністративних центрах нових районів;

  • із 40 РДА утвориться 13 РДА в нових районах, де раніше була відсутня районна державна адміністрація.
Як це вплине на працівників ЦНАП?
  • до 2022 року всі ЦНАП при РДА працюватимуть, доки ЦНАП при відповідних ОМС не розпочнуть роботу. 
Як це вплине на громадян?
  • всі громадяни, як і раніше, зможуть відвідувати ЦНАП та отримувати зручні державні послуги.

«Доступні та якісні адмінпослуги для громадян — один із пріоритетних напрямків Мінцифри. Ми працюємо над тим, щоб всі ЦНАП під час реорганізації РДА були збережені. Центри працюватимуть у звичному режимі, зокрема, як територіальні підрозділи РДА новоутворених районів».

Людмила Рабчинська,
заступниця Міністра цифрової трансформації     

Відповідно до Закону від 3 листопада 2020 року № 943-IX  “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі” ЦНАП, утворені при РДА, продовжують функціонувати до початку роботи ЦНАП, утворених відповідними міськими, селищними радами.

Відповідно до постанови КМУ від 18 квітня 2012 року № 606 ”Про затвердження рекомендаційних переліків структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій” у структурі РДА серед структурних підрозділів щодо здійснення виконавчої влади передбачено підрозділ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт