Мінцифра, Київстар і EdEra презентували курс про підприємництво для школярів

  Перегляди 3779

Серіал допоможе учням усвідомити переваги ведення підприємницької діяльності та сформувати риси й позиції, потрібні кожній людині для успішної самореалізації в сучасному світі.

29 січня Міністерство цифрової трансформації України, Київстар та студія онлайн-освіти EdEra презентували курс «Підприємництво для школярів». 

Курс розрахований на 6 модулів і 36 уроків із залученням найкращих експертів у своїх сферах. У планах передбачається отримання грифу від Міносвіти, що дозволить рекомендувати курс як факультатив до уроків економіки. 

Під час презентації курсу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що Мінцифра опікується питанням навчання підприємців і розвитку підприємницької екосистеми України. 

«Розробку нового курсу ми підпорядковували глобальній меті — розвивати підприємницьке мислення в школярів і в такий спосіб надихати нові покоління українців на створення власного бізнесу, якою б амбітною метою це не здавалося їм спочатку». 

Валерія Іонан, 
заступник Міністра цифрової трансформації

Безкоштовно пройти курс «Підприємництво для школярів» можна на національній онлайн-платформі «Дія.Цифрова освіта». 

CEO студії онлайн-освіти EdEra Ілля Філіпов підкреслив, що цей курс — унікальний.

«По-перше, він заснований на рамці компетенцій з підприємництва EntreComp. Це міжнародний стандарт, за яким створюються програми з підприємництва в Європі. По-друге, на кожну тему з курсу запрошений спікер з бізнес-сфери, який ділиться своїм досвідом, конкретними кейсами. Це не курс про бізнес-теорію, це курс, де теорія підкріплюється досвідом Монобанку, Megogo й інших успішних українських бізнесів. І, по-третє, курс створений спеціально для підлітків, ми зробили його таким, щоб він міг конкурувати з контентом улюблених блогерів підлітків на Youtube».

«Місія Київстар — змінювати Україну та відкривати нові можливості для людей. Саме тому ми підтримали створення курсу з підприємництва для школярів. Ми віримо, що цей освітній серіал допоможе молодому поколінню відкрити для себе світ бізнесу та навчить мріяти сміливо про найбільш амбітні ідеї та цілі у житті». 

Анна Захараш,
директорка з корпоративних комунікацій Київстар

Участь у курсі взяв Віталій Зелений — актор серіалу SIZ, 1+1 video. Під час презентації курсу Віталій Зелений розповів, що участь у курсі дала йому поштовх задуматися над початком власної справи. 

Викладачка бізнес-школи «МІМ-Київ», віцепрезидентка компанії «IT-Інтегратор» Надія Омельченко закликала батьків дивитися із власними дітьми курс про підприємництво для школярів — бути ментором своєї дитини. 

Прямий ефір презентації курсу можна переглянути на YouTube-каналі Кабінету Міністрів України 👉 https://youtu.be/lyNeO3DCIUk

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт