Мінцифра і Фонд Східна Європа посилюють стратегічне партнерство, щоб розвивати Дія.Цифрова освіта та Zrozumilo!

Прес-офіс Міністерства
10 березня 2021, 11:14
  Перегляди 608

10 березня 2021 року заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан та президент Фонду Східна Європа Віктор Лях підписали меморандум про співпрацю щодо платформи Дія.Цифрова освіта та освітньої онлайн-платформи Zrozumilo!. 

Міністерство цифрової трансформації та Фонд Східна Європа є стратегічними партнерами та співпрацюють уже не перший рік у межах реалізації швейцарсько-української Програми EGAP та Проєкту USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». Разом впроваджують електронні послуги та інструменти електронної демократії, відкритих даних, цифровізації регіонів, цифрової просвіти та розвитку інших сфер. 

«Наша мета — навчити цифрових навичок щонайменше шість мільйонів українців до 2023 року. Тому розширення нашої співпраці з Фондом у площині розвитку наших освітніх платформ — це логічний крок для наближення до цієї мети».

Валерія Іонан,
Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції

Передбачається, що платформи взаємодіятимуть щонайменше до кінця 2023 року. Команди проєктів спільно визначатимуть тематики навчальних курсів, здійснюватимуть взаємну популяризацію платформ та об'єднуватимуть зусилля щодо їхнього розвитку.

«Минулого року ми створили освітню онлайн-платформу Zrozumilo як відповідь на виклики пандемії. Вона пропонує поглиблене навчання громадським активістам, представникам органів місцевого самоврядування та громадських організацій. Ми продовжуємо надалі підтримувати розвиток Дія.Цифрова освіта і вважаємо, що досягнемо більшого ефекту, якщо синхронізуємо зусилля щодо розвитку обох навчальних платформ»

Віктор Лях,
Президент Фонду Східна Європа

Національну онлайн-платформу з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта Міністерство цифрової трансформації офіційно запустило в лютому 2020 року. Тут кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом — освітні серіали.

Освітня онлайн-платформа Zrozumilo! —  це безкоштовна онлайн-освіта для представників громадського сектору, органів державної та місцевої влади, освітян, студентства і молоді, створена Фондом Східна Європа із початком пандемії СOVID-19.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт