Міністерство цифрової трансформації домовилося про співпрацю з білоруською криптобіржею Currency.com

Прес-служба
03 грудня 2019, 14:25
  Перегляди 1889

Мінцифра підписала меморандум про співпрацю з питань розвитку українського законодавства стосовно IT та криптовалют з білоруською компанією Currency.com першою в СНГ регульованою біржею криптовалют і токенізованих активів.

Робоча група при Міністерстві цифрової трансформації за участі експертів з Currency.com займатиметься розробкою законопроєктів, використовуючи білоруський досвід успішного створення з нуля законодавчих актів для регулювання галузі IT.

«У сфері розвитку внутрішнього IT-ринку Республіка Білорусь демонструє великі успіхи, – зазначив Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації України. –  Чим більше ми вивчаємо досвід цієї країни, тим глибше розуміємо, який великий об’єм роботи виконаний, і які це принесло результати. Ми раді працювати з командою Currency.com задля розвитку українського законодавства».

Великого успіху в Білорусі здобула модель Парку високих технологій. Це спеціальна податково-правова екосистема, створена з метою формування сприятливих умов для розробки у Білорусі програмного забезпечення, інформаційно-комунікаційних технологій, що сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності національної економіки. На думку консультанта наглядової ради ПВТ Миколи Марковника така модель може бути корисною для України у процесі стимулювання національного IT сектору.

 «Цього року від Парку очікується $2 млрд виручки – протягом двох років цифра зросла в 2,5 рази. Податковий ефект для держбюджету – приблизно $350 млн. В Україні ці цифри можуть бути в декілька разів вищими, – вважає Микола Марковник. Ми раді допомогти українським колегам у розвитку IT законодавства та віримо, що розвиток нових технологій та економіки знань є сильним фундаментом для поглиблення відносин між країнами нашого регіону та суттєвий внесок в їх незалежність».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт