Мінцифра та MEGOGO запускають подкасти з цифрової грамотності

Прес-офіс
26 листопада 2020, 14:42
  Перегляди 1903

Міністерство цифрової трансформації України разом із медіасервісом MEGOGO запускають серію подкастів за мотивами освітніх серіалів із цифрової грамотності.

Вже доступні до прослуховування тематичні подкасти: 

- Безпека дітей в інтернеті. Розповідає про те, як зробити інтернет для дітей безпечнішим, правила спілкування в соцмережах та багато іншого. 

- Дружні цифрові фінанси. Допоможе сформувати сімейний бюджет, розрізняти дебетову та кредитну картки, ознайомитися з особливостями кредитів і депозитів тощо.

Кількість подкастів буде постійно поповнюватись. Наступними з’являться подкасти про сучасне резюме та пошук роботи онлайн, сервіси для бізнесу та розваг, про інструменти електронної демократії.

Випуски можна прослухати безкоштовно.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зауважила, що Мінцифра в рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта робить доступ до знань із цифрової грамотності максимально легким і зручним.

«В наших освітніх ініціативах ми стаємо все ближче до кожного громадянина і кожного куточка України. Цього разу ми додали ще одну можливість опановувати цифрову грамотність у сучасному форматі, який стає дедалі популярнішим в нашій країні та світі. Формат подкастів дозволить паралельно займатися кількома справами, отримуючи при цьому знання з цифрової грамотності. Вдячна партнерам, що вдалося це реалізувати», — підкреслила Валерія Іонан.  

«Усі ми дуже часто знаходимо щось, що більш важливе за освіту. Саме тому ми пропонуємо нашим користувачам освітні проєкти у форматі аудіоподкастів, аби можна було поєднувати кілька справ одночасно і при цьому отримувати корисну інформацію і розвиватись. Навіть під час ранкової пробіжки чи подорожі в авто. Наші нові подкасти у співпраці із Міністерством цифрової трансформації розкривають тему цифрової освіти, яка просто необхідна кожному українцю у сучасному світі», — коментує Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO.

Випуски подкастів доступні в розділі MEGOGO Audio додатку MEGOGO для смартфонів на базі iOS та Android, а також для автомобілів із аудіосистемою Apple CarPlay та Android Auto. Крім того, подкасти мають функцію попереднього завантаження, що дозволяє прослуховувати контент навіть за відсутності інтернет-підключення.

Нагадаємо, влітку 2020 року Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум про співпрацю із MEGOGO. Серед спільних проєктів — інклюзивна адаптація освітніх серіалів з цифрової грамотності.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт