Мінцифра допоможе розібратись з електронним підписом

Прес-офіс
23 жовтня 2020, 14:26
  Перегляди 2169

Міністерство цифрової трансформації України презентувало новий освітній серіал на платформі Дія.Цифрова освіта про електронний підпис. 

У 7 серіях тривалістю 4-9 хвилин розкрито відповіді на всі ключові запитання: від того, де отримати електронний підпис, до того, як його використовувати. 

Участь у серіалі взяли: експерт Мінцифри у сфері електронних довірчих послуг Олександр Козлов, а також українські актори — Тетяна Шеліга та Максим Самчик.  Крім україномовної версії, серіал доступний для перегляду жестовою мовою.

Окрему увагу приділено переселенцям. Так, одна із серій повністю присвячена спрощенню життя людей, які залишили свої домівки на Донбасі чи в Криму, рятуючись від небезпеки.

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що Мінцифра спрямовує багато зусиль на популяризацію цифрових технологій, щоб нові українці без остраху користувалися ними для здобуття освіти, комунікації та ведення бізнесу.

«Це вже 35-й освітній серіал на платформі Дія.Цифрова освіта. Ми впевнені, що він допоможе багатьом людям ближче познайомитися з технологією цифрового підпису й без упереджень почати використовувати її для ведення своїх справ», — заявила Валерія Іонан.   

Заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку публічних послуг Людмила Рабчинська наголосила, що електронний підпис є першим кроком для отримання усіх переваг цифрового світу.

«Зараз електронні підписи безпечніші, ніж будь-коли. Замість використання чорнил та паперу, кваліфіковані електронні підписи використовують математичні алгоритми та методи шифрування для підписання й перевірки документа», — заявила Людмила Рабчинська.  

Керівник компоненту з громадської безпеки та соціальної згуртованості Програми ООН із відновлення та розбудови миру Рустам Пулатов відмітив особливу роль, яку відіграє електронний підпис у житті сучасного українця. «Підпис відіграє важливу роль із часів його виникнення, а із розповсюдженням електронних технологій його роль продовжує зростати, адже він дозволяє отримувати дедалі більше послуг, не виходячи з дому, що особливо актуально в умовах пандемії COVID-19. Ми із задоволенням підтримали цей освітній проєкт, адже він спрямований на покращення навичок українців та зменшення рівня цифрової нерівності», — додав пан Пулатов.

Кожен може безкоштовно переглянути серіал на платформі Дія.Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature 

Дякуємо нашим партнерам — Програмі ООН із відновлення та розбудови миру — за те, що поява такого корисного серіалу стала можливою.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт