Михайло Федоров виступив на форумі Young Global Leaders у Давосі

  Перегляди 425

Винятковий розвиток сфери IT та кібербезпеки в Україні дозволив втримати цифровий фронт на війні з Росією. Про це заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час виступу на форумі Young Global Leaders у швейцарському Давосі.

«Російська збройна агресія довела, що діджиталізація має велике значення не тільки в розбудові, а ще й у захисті країни. Те, чого досягла IT-сфера за останні роки в Україні, — вражає увесь світ. Це допомогло не тільки не впасти під час цифрової навали росіян, а й далі створювати нові продукти для користі та комфорту українців під час війни», — зазначив Федоров. 

Міністр додав, що процеси ухвалення рішення в Мінцифрі були налагоджені ще до війни. У цьому допомогли мережа СDТО, що впроваджують інновації на місцях, а також усунення бюрократичних обмежень.

За словами Федорова, цього принципу дотримуються і в нових концепціях Уряду. Це має допомогти максимально швидко відновити Україну:

«Вже зараз ми формуємо бачення післявоєнного Уряду. Уряд має стати гнучким та мобільним, як ІТ-компанія, автоматизувати всі функції та послуги, значно змінити структуру, скоротити 60% чиновників, запровадити масштабну приватизацію та аутсорсинг державних функцій. Навіть митниці. Лише такий Уряд здатен буде робити швидкі та сміливі реформи для відновлення країни та швидкого розвитку».

На форумі учасники зацікавилися досвідом України та ставили багато запитань про Дію та Дія.City, цифрові послуги, роботу Starlink, боротьбу з дезінформацією, першу у світі кібервійну та розвиток українського IT. 

«Ми показали світу, що російська армія в кіберпросторі виявилася не першою і не другою, вона навіть не входить у десятку. А наша IT-армія продовжує тримати кіберфронт, атакувати ворога й шукати нові кіберрішення», — зазначив міністр. 

Також Михайло Федоров наголосив на важливості підтримки демократичного світу — а саме наскільки важливі санкції та цифрова блокада рф. Міжнародні компанії мають покидати ринок росії, якщо не хочуть спонсорувати вбивства мирних жителів в Україні. 

The Forum of Young Global Leaders — це молоді вчені, інноваційні підприємці, активісти, спортсмени та перспективні політичні лідери у віці від 30 до 40 років. Цього року під час Всесвітнього економічного форуму до списку увійшло 109 світових лідерів. Серед них Михайло Федоров.

Попередні учасники списку стали лауреатами Нобелівської премії, главами держав, генеральними директорами компаній зі списку Fortune 500 і лауреатами премії «Ґреммі».

Усього до цього ком’юніті світових лідерів належать понад 1400 членів цієї ініціативи з більш ніж 120 країн.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт