Михайло Федоров: Цього року оцифруємо програму для середньої та старшої шкіл і запустимо застосунок “Всеукраїнська школа онлайн”

  Перегляди 1323

Мінцифра разом з МОН та ГС “Освіторія” запустить мобільний застосунок “Всеукраїнська школа онлайн” у 2021 році.

Пандемія змінила весь світ — дала поштовх стрімкій цифровізації усіх сфер. А дистанційне навчання — нова реальність для учнів, студентів та вчителів не лише в Україні. Саме тому Мінцифра цифровізує максимум послуг — тепер отримати всі необхідні знання можна онлайн.

Після створення онлайн-платформи “Всеукраїнська школа онлайн”, Мінцифра разом з МОН та ГС “Освіторія” планують запустити ще й мобільний застосунок. Тепер відеоуроки, тести та матеріали з 18 шкільних предметів будуть доступними в кілька кліків. 

Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час інтерв’ю виданню КП в Україні. 

Всеукраїнська школа онлайн забезпечує кожному учневі та вчителю в Україні рівний, вільний і безкоштовний доступ до якісного навчального контенту. Нею користуються вже майже 155 тисяч школярів, учнів та батьків. А в 2021 році “Всеукраїнська школа онлайн” стане доступною й у мобільному застосунку.

“У найближчий рік ми плануємо оцифрувати програму для середньої та старшої шкіл (5-11 класи) з основних предметів. Вони з'являються в режимі реального часу — нові уроки щотижня. Серед амбіційних планів — підключення 6 тисяч об'єктів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету, в тому числі й усі школи. Потрібно ввести новий предмет про цифрову грамотність або інтегрувати його в інформатику. Якщо раніше популяризували технології, тепер потрібно навчити дітей з 1-го класу правильно ними користуватися”, — зазначив Михайло Федоров. 

Діти зможуть користуватися як платформою, так і мобільним застосунком для навчання під час карантину, а також для ознайомлення з темою, яку пропустили у школі через відсутність або з інших причин. Для вчителів розроблені рекомендації для проведення змішаного та дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.

Питання цифрової грамотності є актуальним як ніколи, зважаючи на стрімку цифровізацію світу. У минулому році на порталі Дія. Цифрова освіта Мінцифра запустила курс для вчителів, який навчав використовувати різні безкоштовні рішення для навчання школярів. Він став одним із найпопулярніших на освітній платформі — курс пройшли більше 30 тисяч учителів.

А сьогодні відбудеться презентація розширення функціоналу електронної платформи Всеукраїнська школа онлайн. Для того, щоб кожен учитель міг ефективніше організувати процес дистанційного та змішаного навчання, на допомогу прийде "Кабінет вчителя ВШО". Це новий важливий інструмент, що допоможе зробити процес онлайн-навчання якіснішим. За допомогою кабінету вчитель відстежуватиме успішність кожного учня та влаштовуватиме дискусії. 

Над розробкою Всеукраїнської школи онлайн, її контентом та функціоналом командно працюють Міністерство освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації, Український інститут розвитку освіти та ГС "Освіторія". Кабінет учителя та додаток запускаються за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Більше про плани Мінцифри, боротьбу з корупцією за допомогою технологій, онлайн-вибори та цифрову освіту для українців читайте в інтерв’ю Михайла Федорова в “КП в Україні”. 

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт