Михайло Федоров про цифрові рішення, розвиток науки та винаходи у світі під час пандемії

  Перегляди 1831

Пандемія прискорила процес цифрової трансформації та створення нових проєктів в Україні та усьому світі. Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у ефірі Радіо НВ розповів про міжнародні винаходи  у часи пандемії. 

"Ми бачимо тенденцію, як у кожній країні зараз пришвидшується процес цифрової трансформації. Наприклад, у нас була зустріч з міністром цифровізації Люксембургу. І в них дуже схожі кейси — наприклад, є схожий застосунок, який допомагає зупинити поширення коронавірусної хвороби. Загалом, зараз активно розвивається медичний напрямок у стартапах".  

Михайло Федоров

Зокрема, Михайло Федоров розповів про те, що у Швеції, до прикладу, коли у людини зупиняється серце і викликають медиків, то одразу ж SOS Alarm дроном передає дефібрилятор, поки лікарі в дорозі. Будь-хто може скористатися дефібрилятором, адже він автоматичний. Узагалі безпілотники Everdrone почали літати в посиленому режимі в червні 2020 року. 

А у Нідерландах, наприклад, є робот, що аналізує 20 тисяч тестів на коронавірусну хворобу на добу та публікує результати в мережі (анонімно). Це значно більше, ніж будь-який інший пристрій у світі. 

Сьогодні технічні та медичні компанії об’єднуються для ведення цифрових записів вакцинації від COVID-19 — статусу вакцинованого, кількості отриманих доз людиною. Ця ініціатива об’єднує багато відомих компаній, як у галузі охорони здоров’я, так і в галузі техніки. Таких як: Microsoft, Oracle, Salesforce та Epic, а також клініку Mayo, Safe Health, Change Healthcare та CARIN Альянс.

Михайло Федоров також в ефірі нагадав, що скоро українці матимуть можливість записатися на вакцинацію через Дію. Зараз Мінцифра спільно з Міністерством охорони здоров'я та НСЗУ розробляє ефективний цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19 в Україні.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт