Михайло Федоров: «Нам потрібно створити крутий бренд українського ІТ як залізобетонних виконавців»

Прес-офіс Міністерства
17 березня 2023, 14:45
  Перегляди 425

За 2 тижні до повномасштабного вторгнення команда Мінцифри презентувала Дія.City. Унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній. Попри війну, Дія.City активно розвивається — і до спеціального режиму вже долучилися 480 компаній, які за рік сплатили 4 млрд грн податків у бюджет. 

У надскладній ситуації в країні ІТ продовжує зростати і підтримувати економіку. В інтерв'ю DOU Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про результати роботи Дія.City, ІТ-фахівців, розвиток military-tech та нові пріоритети під час війни. 

«Резидентами Дія.City є 480 компаній, у яких працюють близько 35 тисяч осіб. Частина з них — military-tech компанії. Мене тішить, що в них стали частіше інвестувати, ці проєкти сплачують менші податки і більші зарплати співробітникам. Кількісні показники за рік роботи Дія.City непогані. Але наше завдання — постійно його покращувати, рухатися за Agile. У нас уже є плани, що можна змінити у просторі, і ми будемо їх втілювати», — зазначив Михайло Федоров

В інтерв'ю міністр розповів про покращення умов, які дадуть можливість ІТ-ринку в Україні зростати і розвиватися. Зокрема, покращення податково-правової системи, розвиток Фонду розвитку інновацій, процедура бронювання фахівців і їх вільне переміщення країнами, щоб можна було залучати інвестиції. І, звичайно, продовження популяризації українського ІТ.

«У нас багато компаній працюють у надскладних умовах — з генераторами, Старлінками. Нам потрібно створити крутий бренд українського ІТ як залізобетонних виконавців. Попри повномасштабну війну, наші фахівці виконують поставлені завдання і дають замовнику те, що йому потрібно, — професійність, чесність відносин і дотримання дедлайнів. Наш ІТ-ринок не уявляє, наскільки він крутий. І зараз найкраща можливість об'єднатися, щоб зробити круту комунікаційну кампанію на весь світ», — додав Михайло Федоров.

Також Михайло Федоров розповів про нові напрями роботи Мінцифри, які з’явилися з початком повномасштабного вторгнення, про «Маски-шоу стоп» та створення military-tech кластера з грантами, акселераторами, бізнес-інкубаторами.

Повне інтерв'ю дивіться за посиланням

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт