Михайло Федоров: Мінцифра впроваджує інновації й підтримує підприємців на кожному етапі

  Перегляди 3697

Побудувати країну підприємців — одна з цілей Мінцифри. Адже розвинений малий та середній бізнес є запорукою стабільності економіки та розвитку країни. Про це заявив Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу на XIII Міжнародному форумі «Польсько-українські дні бізнесу».

“Команда Мінцифри допомагає бізнесу на кожному етапі, впроваджує інновації та вирішує багато проблем, які виникають на шляху розвитку своєї справи. Минулого року запровадили предмет із підприємництва у школах та університетах. А також створили проєкт Дія.Бізнес, створюємо найзручніші послуги для бізнесу та сприяємо залученню інвестицій”, — розповів Михайло Федоров під час виступу. 

Мінцифра створила цілу екосистему проєктів, щоб підтримати бізнес на кожному етапі: 

Курс «Підприємницький університет» навчає молодь основ ведення бізнесу, запускаючи тренд на створення стартапів серед студентів. 

Проєкт Дія.Бізнес — національний проєкт із розвитку підприємництва. Має дві складові: онлайн-портал та центри підтримки підприємців офлайн, які  вже працюють у Харкові, Миколаєві, Черкасах та Києві. А скоро відкриємо також в Одесі та Бучі.  

Український фонд стартапів уже більше року допомагає бізнесу та стартапам на етапі пошуку фінансування. На сьогодні уже профінансовано 175 стартапів на суму майже $5 млн. 

Зручні послуги для бізнесу онлайн — запускаємо нові революційні послуги для підприємців, що спрощують їм життя. В Україні найшвидша у світі реєстрація бізнесу — зареєструвати ФОП можна за 10 хвилин, а ТОВ — за 20. А на Diia Summit 2.0 презентували автоматичну реєстрацію ФОП. Тепер реєстрація відбувається без держреєстратора і займає 2 секунди після заповнення заявки. Також запустили сплату податків та подання декларацій у декілька кліків у Дії та електронний підпис у смартфоні — Дія.Підпис. 

Крім того, Михайло Федоров наголосив, що Польща є важливим стратегічним партнером для України. Для урядів двох країн розвиток ділових контактів між бізнес-спільнотами є надважливим. Він також зазначив, що в Україні створили Агенцію з розвитку підприємництва та експорту, яка підпорядковується Кабміну. Це перша агенція, яка займається реалізацією політики в цьому напрямку.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт