Михайло Федоров: Дія City запрацює в першій половині 2021 року

Прес-офіс
17 листопада 2020, 08:02
  Перегляди 3009

Проєкт сприятиме розвитку ІТ-індустрії та продуктових компаній в Україні. Зокрема, за 5 років Дія City дозволить збільшити об'єм IT-ринку вдвічі — до $11,8 млрд, а кількість робочих місць до 450 тисяч. 

“Мінцифра формує спеціальний економічний і правовий режим в Україні. Дія Сity — це одні з найкращих умов для ведення IT-бізнесу у світі. Парламент вже зареєстрував необхідні для запуску Дія City законопроєкти. Вони містять зміни до 26 законів, Кодексу про працю та Кримінально-процесуального кодексу. Плануємо, щоб у першому кварталі наступного року Дія City вже запрацювала”, —  про це заявив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі програми “Ранок на 24”. 

Дія City — це одні з найкращих умов для ведення IT-бізнесу та креативної індустрії у світі. Проєкт лібералізує трудові відносини та впроваджує вигідні умови оподаткування. Також структура компаній та система сплати податків дозволить залучати більше інвестицій та виходити на міжнародні ринки. 

Дія City пропонує IT-галузі найбільш сучасний та дієвий механізм працевлаштування — GIG. Це звична для індустрії модель фрілансу, поєднана з соціальними гарантіями працівника. Податкове навантаження на GIG-працівників залишиться таким самим, як на ФОПів, що буде відображено у проєкті змін до Податкового кодексу.

Для вступу до Дія Сity компанії мають відповідати декільком критеріям:

  • Вести свою діяльності відповідно до напрямів діяльності Дія Сity та IT КВЕДам.
  • У компанії має працювати мінімум 9 співробітників.
  • Середня заробітна плата повинна бути еквівалентна 1400 доларів.
  • Дохід компанії від профільної діяльності в IT становить не менше 90%.

Для стартапів застосовуватиметься інший підхід — рішення про можливість долучення прийматиме окрема комісія, до складу якої входитимуть фахівці цього напрямку.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт