Meta за підтримки Мінцифри та Дія.Бізнес запускає програму допомоги для відновлення економіки України

  Перегляди 1526

Meta запускає спеціалізований навчальний центр для українського малого та середнього бізнесу. Різноманітні освітні ресурси тепер доступні українським підприємцям безоплатно, зокрема понад 20 курсів Blueprint, а також навчальна платформа Meta Boost українською мовою.  

Meta запускає програму допомоги для відновлення економіки України, що має на меті надання підтримки малому та середньому бізнесу. За даними Європейської комісії, до вторгнення Росії малі та середні підприємства відігравали значну роль у створенні робочих місць, становлячи 63,8% від загального числа зайнятого населення України. Війна призвела до того, що 50% українських підприємств повністю закрилися, тоді як інша половина змушена працювати набагато менше від своїх можливостей (за даними Програми розвитку організації Об'єднаних Націй до 2022 року).

Заступник Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції Валерія Іонан: «Міністерство цифрової трансформації України тісно співпрацює з компанією Meta. До початку вторгнення Росії в Україну ми разом запустили воркшопи для підприємців, освітній SMB Hub Ukraine для малого та середнього бізнесу, українську версію платформи із цифрової освіти для батьків, учителів і підлітків Get Digital, а також систему сповіщень про зникнення дітей AMBER Alert. Я вдячна Meta за підтримку України та українських підприємців під час повномасштабної війни. План виділення у майбутньому $1,5 млн на рекламні кампанії для підприємців України стане внеском у відновлення малого та середнього бізнесу України».

«Українські підприємці доводять, що навіть війна не може зруйнувати істинне прагнення до постійного розвитку. Якими б жахливими не були обставини, ці люди продовжують шукати шляхи для того, аби утриматися на плаву. Ми в Meta глибоко вражені їхньою самовідданістю, і для того, аби підтримати український бізнес, запускаємо Програму відбудови української економіки. Підприємці отримають доступ до безлічі освітніх ресурсів, інструкцій та корисних порад, як успішно вести бізнес у цифровому світі — усе це українською мовою. До нашого освітнього хабу ми включили лише найбільш релевантні матеріали, тому кожен з охочих точно віднайде щось корисне для себе. Українські підприємці — це ті люди, що надихають нас кожен день, а тому я сподіваюся, що наша ініціатива поліпшить їм настрій та допоможе досягти значних висот», — додає Катерина Крук, менеджерка з публічної політики для Центрально-Східної Європи компанії Meta.

Програма економічного відновлення охоплює запуск спеціального інформаційного центру з безліччю безоплатних семінарів і тренінгів, як-от Meta Blueprint і Meta Boost. Крім того, на ресурсі можна буде знайти історії успішних українських підприємств, що надихають, важливу інформацію про локальні партнерські програми та багато інших корисних ресурсів. WhatsApp оголосив про запуск простого та зручного у використанні чатбота, щоб зробити процес навчання ще більш ефективним. Усі ресурси будуть доступні підприємцям українською мовою. Програма спрямована на забезпечення доступу до інформації, навчання та відкриття нових можливостей для власників бізнесу.

Meta Blueprint — це глобальна освітня програма, яка дозволяє її учасникам розширити свої знання і розвинути навички в галузі цифрового маркетингу та соціальних мереж. Вона містить десятки тренінгів і семінарів та надає можливість отримати сертифікат, що підтверджує компетентність учасника. Програма спрямована на підвищення кваліфікації й навчання малого й середнього бізнесу передового контенту, починаючи від початку роботи з рекламою і закінчуючи реалізацією креативних стратегій. Платформа Meta Boost надає доступ до численних онлайн-семінарів про те, як ефективно створювати імідж компанії, підвищувати впізнаваність бренду, підтримувати зв'язок із клієнтами й створювати цікавий і захопливий контент. Українські підприємці отримають безоплатний доступ до корисного навчального контенту, а також до необхідних ресурсів, які допоможуть їм поліпшити свої навички.

Від самого початку війни в Україні Meta вживає низку дій для підтримки людей, які залишаються на територіях, охоплених війною. Компанія активно бореться з дезінформацією на своїх платформах, щоб надавати користувачам правдивий і перевірений контент про актуальну ситуацію в Україні. Крім того, Meta зосереджується на наданні необхідної підтримки неприбутковим організаціям та спільному створенні технологій, що використовуються в гуманітарних цілях. Компанія вже запустила чатбот у WhatsApp, який надає найважливіші новини від державної служби з надзвичайних ситуацій України. Завдяки зборам коштів, організованим через Facebook і Instagram, вже зібрано понад 15 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу українським неурядовим організаціям.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт