Майже 48% українців хочуть навчатися цифровій грамотності

Прес-офіс
26 грудня 2019, 12:05
  Перегляди 2615

26 грудня Міністерство цифрової трансформації взяло участь у круглому столі «Розвиток цифрових навичок та компетентностей в Україні: передумови та практичні кроки». Захід проводився за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан згадала про стратегічну мету Мінцифри — навчити цифровій грамотності 6 млн українців протягом 3 років, а також презентувала результати першого в історії України соціологічного дослідження цифрових навичок громадян. 

Результати дослідження свідчать про таке: рівень цифрової грамотності 37,9% українців — «нижче середнього», а 15,1% — практично не володіють цифровими навичками. При цьому 47,8% українців мають актуалізовану потребу в навчанні цифровій грамотності. 

21 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації запускає національну онлайн-платформу з цифрової грамотності. Українці отримають безкоштовний доступ до трьох освітніх серіалів: базовий серіал із цифрової грамотності, цифрова грамотність для вчителів і освітній серіал для батьків «Онлайн-безпека для дітей». Згодом на онлайн-платформі з'являться просунуті освітні серіали для різних спеціалізацій, серіали для світчерів, lifestyle-серіали, серіали нових цифрових професій.

Амбасадорами цифрової освіти стануть українські зірки: Ольга Сумська, Надія Матвєєва, Руслан Ханумак, Марія Єфросініна.

Валерія Іонан також зазначила, що кожен серіал супроводжуватиметься тестами для закріплення матеріалу. Для того, щоб платформа була зручною навіть для користувачів, що не володіють навичками цифрової грамотності, команда Мінцифри розроблює user-friendly сайт із технічною підтримкою та мінімальною кількістю тестових запитань. Згодом на сайті будуть доступні функції спільноти та гейміфікації.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт