lifecell робить внесок через UNITED24 для цифрової розбудови України

  Перегляди 652

Ще одна технологічна компанія — lifecell — передає гроші на розбудову цифрової держави. Мобільний оператор перекаже 40 млн грн на рахунок UNITED24. Міністерство цифрової трансформації та мобільний оператор підписали меморандум про співпрацю.

lifecell підтримав ініціативу зі збору коштів на відновлення України та надає благодійну допомогу, яка буде спрямована Міністерству цифрової трансформації на найважливіші напрями цифрової відбудови та розвиток телеком-сфери в Україні.

«Я дякую компанії lifecell, яка долучилася до благодійної допомоги через національну платформу UNITED24. Завдяки їй відновлення та розвиток цифрової інфраструктури держави відбудуться в рази швидше. Разом із партнерами ми працюватимемо над протидією інформаційним загрозам, цифровою безпекою та кіберзахистом», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Ісмет Язиджи, головний виконавчий директор lifecell, зазначив, що компанія підтримує Україну від самого початку повномасштабного вторгнення. Та продовжить це робити, оскільки вірить у нашу державу.

 

«Понад 17 років ми інвестуємо у розвиток мобільної мережі в Україні. І не припиняємо це робити навіть під час війни, щоб люди могли залишатися на зв’язку зі своїми близькими. Ми підтримуємо військових, лікарів та працівників критичної інфраструктури й робимо все можливе для нашої спільної перемоги. Попри збитки, яких зазнала компанія у 2-му кварталі, ми робимо наш внесок через UNITED24, адже наше серце більше за наш гаманець. І воно належить незалежній, мирній та квітучій Україні», — зазначив Ісмет Язиджи, головний виконавчий директор lifecell.

Від початку широкомасштабного вторгнення в Україні частково зруйновано цифрову інфраструктуру, сотні кілометрів кабелю та десятки тисяч одиниць обладнання. Економічні втрати телеком-ринку Світовий банк оцінив у понад 100 млн доларів. Адже компанії надають на 22% менше послуг, ніж до 24 лютого, та втрачають дохід і далі. Одним із напрямів цифрової відбудови є телеком-комунікації. За оцінкою Світового банку, щоб відновити телеком-сферу до рівня довоєнного розвитку, необхідно майже 1,8 млрд доларів. Через руйнування мереж прямі збитки компаній вже сягнули 700 млн доларів.

Станом на липень 2022 року 12,2% населених пунктів повністю втратили доступ до мобільного зв'язку, а 3,1% — частково. За 6 місяців трійка найбільших мобільних операторів відбудувала понад 1000 базових станцій у 1122 населених пунктах. Зазвичай цей процес триває до 10 місяців. Технічні команди працювали цілодобово в критичних умовах, щоб якнайшвидше повернути зв’язок жителям.

UNITED24 — це ініціатива Президента України Володимира Зеленського. Завдання фандрейзингової платформи — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт