Круглий стіл «Цифровізація регіонів: особливості впровадження смарт сіті рішень у громадах» відбудеться 21 квітня

  Перегляди 934

В Україні відбувається активна цифровізація всіх сфер життєдіяльності громад. Для якісного впровадження цих рішень необхідно розробити плани цифровізації, так звану «покрокову інструкцію» для громад щодо планування цифрової трансформації.

Для цього відбудеться круглий стіл на тему «Цифровізація регіонів. Особливості впровадження смарт сіті рішень у громадах». Захід пройде в середу, 21 квітня, об 11:00 у форматі Zoom.

Організатори очікують, що круглий стіл дасть відповіді на найпоширеніші запитання очільників громад щодо планів впровадження «розумних» рішень, а мешканцям — як вони можуть впливати на процес їх планування. 

Також під час круглого столу планується провести дві панельні дискусії. Перша — про обмін досвідом впровадження смарт сіті рішень та планів цифровізації регіонів. Друга — про досягнення громад на шляху цифровізації, а саме приклади успішної реалізації проєктів. 

До участі в заході запрошені представники міст, громад, областей, які розпочали цифровізацію ще декілька років тому й готові поділитися досвідом із колегами. 

Питання для обговорення під час круглого столу:

  1. Плани Міністерства цифрової трансформації в напрямку смарт сіті і цифровізації регіонів.

  2. Плани Міністерства розвитку громад та територій щодо цифровізації регіонів та систематизації зазначеного процесу на рівні міністерства.

  3. План діяльності Комітету Смарт Сіті Громадської ради Мінцифри.

  4. Роль інструментів смарт сіті в подоланні викликів, які стоять перед органами місцевого самоврядування.

  5. Створення планів цифровізації громад: з чого починати, як затверджувати та як виконувати.

  6. Успішні кейси реалізації смарт сіті проєктів у громадах. 

Спікери:

Вадим Бортник, директор Директорату регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації України.

Олександр Дудченко, заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Єгор Стефанович, голова Громадської ради при Міністерстві цифрової трансформації України, Голова ГО Е-Україна

Юрій Назаров, голова ініціативи SmartCity.UA, голова Комітету Смарт Сіті Громадської ради при Міністерстві цифрової трансформації України.

Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України.

Захід проводиться у партнерстві Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства розвитку громад і територій України, Громадської ради при Міністерстві цифрової трансформації України, ГО «Е-Україна», Ініціативи SmartCity.UA.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт