Хаби цифрової освіти відкриють у Краматорську та Маріуполі

Прес-офіс
09 червня 2020, 13:35
  Перегляди 2252

Міністерство цифрової трансформації України та благодійна організація «Благодійний фонд «Бітрут Академія» підписали меморандум про партнерство.

Домовились співпрацювати у таких напрямках:

  • сприяння поширенню цифрової та мобільної грамотності серед населення України
  • стимулювання створення умов для навчання сучасним цифровим навичкам
  • обмін сучасними методами навчання цифровій та мобільній грамотності, освітніми текстовими та відеоматеріалами
  • сприяння організації та проведенню конференцій, візитів, зустрічей, семінарів, круглих столів, тренінгів, фестивалів, виставок тощо з питань співпраці

Один із перших кроків, про реалізацію якого домовились — відкриття двох хабів цифрової освіти у Краматорську та Маріуполі 10 червня 2020 року. Кожен громадянин зможе прийти до хабів та отримати безкоштовний доступ до навчання цифрової грамотності на платформі Дія.Цифрова освіта. 

Графік роботи хабів:

м. Маріуполь, вул. Енгельса, 35а, Beetroot Academy IT HUB, понеділок-п’ятниця 9:00-18:00

Візит у хаб за попереднім записом +380972748324

м. Краматорськ, вул. Богдана Хмельницького, 3 вівторок-четвер 10:00-12:00

Візит у хаб за попереднім записом +380678487170 

Заступник міністра цифрової трансформації Валерія Іонан прокоментувала співробітництво: «Ми продовжуємо розширювати мережу хабів цифрової освіти по всій Україні. На сьогоднішній день це вже більше 1300 хабів у містах і селах України, куди вільно може завітати кожен українець. Ми вдячні нашим партнерам за долучення до масштабного проєкту щодо розвитку цифрової грамотності населення». 

Співзасновник шведсько-українських IT-компаній Beetroot та Beetroot Academy Андреас Флодстрьом: «Ми вдячні Міністерству за можливість стати частиної цього проєкту. Beetroot Academy було засновано у 2014 році, коли Україна проходила через складний та переломний момент своєї історії. Вже тоді ми мали на меті створення позитивного впливу на українське суспільство та на розвиток ІТ-галузі загалом. Beetroot Academy зараз є у 18 містах і це одна з найбільших мереж ІТ-шкіл України, яка вже дала освіту 1% від усіх IT-спеціалістів країни. Ми певні, що разом з Міністерством цифрової трансформації України ми зможемо ще більше сприяти підвищенню рівня життя українців через digital-освіту».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт