Кембриджський університет допоможе 30 українським студентам і науковцям продовжити навчання

  Перегляди 409

Один із найпрестижніших університетів Великої Британії та світу — Кембриджський університет — запускає новий пакет підтримки для студентів і науковців, переміщених через війну в Україні.

Кембриджський університет був вражений війною Росії проти України та жахливими стражданнями, завданими мирному населенню України. 

«Допомога Кембриджського університету для України» передбачає повне фінансування житла для понад 30 студентів і науковців для продовження навчання та досліджень у Кембриджі, клінічного стажування для студентів-медиків і допомоги вченим, які досі працюють в Україні.

Допомога від Кембриджського університету реалізована за підтримки українського уряду, Мінцифри, МОН і комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.  

«Допомога Кембриджського університету для України» охоплює такі ініціативи:

  • Повністю профінансовані житла для приїжджих докторантів: фінансування до 10 докторантів, які були переміщені через війну в Україні, щоб навчатися в Кембриджі. 

  • Повністю профінансовані житла для викладачів: фінансування до 10 академіків, які були переміщені через війну в Україні, для продовження навчання та досліджень.

  • Клінічна практика для студентів Харківського національного медичного університету: Школа клінічної медицини Кембриджського університету підписала угоду про побратимство з Харківським національним медичним університетом щодо прийому студентів-медиків на 7-тижневе клінічне стажування в Кембриджі. Двадцять два студенти візьмуть участь і за умови надання урядом виїзних віз розпочнуть навчання наприкінці липня 2022 року.

  • Нерезидентні стипендії для науковців з України: у партнерстві з Національним науково-дослідним фондом України та за умови остаточної угоди Університет працює над створенням до 15 стипендій для вчених з України, які були переміщені внаслідок війни та наразі проживають в Україні. 

  • Rowan Williams Cambridge Studentships: фінансування для понад 10 українських студентів із The Rowan Williams Cambridge Studentship, яка є програмою, заснованою Cambridge Trust для підтримки студентів та аспірантів, які подають документи на навчання в Кембриджі із зони конфлікту. 

  • Cambridge Partnership for Education, що входить до Cambridge University Press and Assessment, співпрацює з Міністерством освіти України та іншими партнерами над підтримкою українських дітей, які зараз шукають притулку в інших країнах, а також іншими способами підтримки української системи освіти. 

Професор Стівен Дж. Туп, проректор Кембриджського університету: «З початку вторгнення університет співпрацює з лідерами освіти в Україні, щоб підтримати вчених і студентів, чиє життя було зруйновано в цій трагедії. Від онлайн-ресурсів, які одразу стали доступними для переміщених українських студентів на початку конфлікту, до всеосяжного пакету підтримки, який зараз є допомогою Кембриджського університету для України, у нашій спільноті була незмінна рішучість робити все, щоб бути з Україною».

Президент Українського товариства Кембриджського університету Оксана Гетьман: «Українські вчені ховаються в підвалах без води та їжі, воюють на передовій і часто втрачають найближчих через війну, що триває. Це незрівнянні розриви. Кожен студент чи дослідник, який продовжує свою роботу, незважаючи на війну, — це перемога як для України, так і для світової академічної та наукової спільноти».

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт