«Кандидат». З’явився новий серіал до місцевих виборів на Дія.Цифрова освіта

Прес-офіс
08 вересня 2020, 11:19
  Перегляди 3294

8 вересня 2020 року Міністерство цифрової трансформації спільно з Центром сприяння реформам презентували освітній серіал на платформі Дія.Цифрова освіта — «Кандидат». 

Освітній серіал рекомендований всім, хто розмірковує, чи балотуватися на місцевих виборах. Ви почуєте про всі основні етапи, які доведеться пройти кандидату, вже найближчими місяцями.

Освітній серіал містить 11 серій тривалістю 3-5 хвилин.

Участь у серіалі взяли Андрій Джеджула, Олександр Солонтай, Олександр Слобожан, Марина Бардіна, Олена Шуляк, Вадим Галайчук, Олександр Скічко. 

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила, що серіал дає вичерпну відповідь на запитання, що має знати людина, яка хоче стати депутатом та бути обраною на місцевих виборах.

«Щоб виборче право для тих, хто має намір балотуватися, не здавалося чимось складним та заплутаним, ми за підтримки партнерів підготували освітній серіал», — заявила Валерія Іонан. 

Керівниця програм ГО «Центр сприяння реформам» Олена Юркіна підкреслила важливість громадянського просвітництва.

«Як виникла ідея створити цей курс? Наша організація була створена в 2014 році, коли багато молодих людей були натхненні результатами Революції Гідності та готові були взяти участь у змінах і перетворенні країни, у реалізації реформ. Пізніше декілька наших членів по конкурсах обійняли посади в органах державної влади. А організація продовжує займатися громадянським просвітництвом. Новий курс став вдалим прикладом співпраці з державним органом заради такого просвітництва», — заявила Олена Юркіна. 

Народний депутат України Олександр Скічко наголосив, що ініціатива буде корисною тим, хто хоче змінити країну та ситуацію на місцевому рівні.

«Ці вибори будуть надзвичайно активними. І дуже важливо, щоб багато людей, які будуть брати участь у виборах, розібралися в законодавстві. Від того, як заповнювати документи, до того, як проводити виборчу кампанію», — заявив Олександр Скічко. 

Теле- та радіоведучий, актор Андрій Джеджула підкреслив, що цей серіал дає можливість людям, які хочуть змін, піти в політику.

«Це методичка для людей, які не хочуть витрачати багато часу на всі тонкощі або не можуть зібрати ці тонкощі докупи. Серіал допоможе зрозуміти їх», — сказав Андрій Джеджула.  

Безкоштовно подивитися освітній серіал «Кандидат» можна за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses/candidate

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт