Кабінет Міністрів зможе проводити засідання онлайн

Прес-офіс
13 березня 2020, 08:30
  Перегляди 1439

Онлайн засідання Уряду або участь у засіданні члена Кабміну онлайн, відтепер можливі. Відповідну постанову сьогодні схвалив Уряд за ініціативою Міністерства цифрової трансформації з доопрацюванням впродовж 2 днів.

“Будь-які загрози не повинні блокувати роботу Уряду. Онлайн-участь у засіданнях Кабінету Міністрів України та проведення засідань онлайн сприятиме ефективності та своєчасності прийняття урядових рішень й електронізації державного управління”, – повідомив Віцепрем'єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Глобальна пандемія коронавірусу продемонструвала, що в будь-який момент можуть виникнути надзвичайні ситуації, коли Уряд не зможе фізично зібратися на засідання. Водночас такі обставини не можуть бути підставою припинення роботи Уряду.

Фізична присутність членів Кабміну не завжди сприяє ефективності та своєчасності прийняття рішень. Трапляються випадки, коли питання потребує термінового розгляду або урядовці перебувають у відрядженні.

Тож відповідна зміна до Регламенту Кабінету Міністрів України дозволить не відкладати нагальні питання за жодних обставин. Аналогічна практика успішно працює в Естонії, Латвії, Словенії та Ірландії. Іспанія також сьогодні ухвалила таке рішення. Це ще одне підтвердження, що така опція стає все актуальнішою у зв’язку з сьогоднішніми викликами.

Така зміна створює правові підстави для подальшого запровадження електронних публічних послуг, зокрема електронних виборів. Проєкт постанови розроблений за сприяння міжнародного партнера SURGe за підтримки Уряду Канади.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт