Іноземці вже можуть відкрити та вести бізнес в Україні онлайн: запустили програму uResidency

Вчора о 09:20
  Перегляди 76
  Перегляди 76

Прибираємо кордони для підприємців і запускаємо абсолютно новий підхід до ведення бізнесу. Фокус uResidency — на спеціалістах креативної економіки, зокрема з ІТ-сфери з Азії та Європи, які працюють над розробкою програм, комп’ютерних ігор, освітніх проєктів, цифрових технологій тощо. Завдяки uResidency іноземці без жодних поїздок в Україну — у європейську країну — відкривають тут власні справи, ведуть бізнес повністю онлайн і сплачують податки в наш державний бюджет. 

Про запуск uResidency оголосив на Lviv IT Arena, яку організовує Львівський IT Кластер, Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації.

Запуск uResidency — це шлях до нової цифрової нації, де кожен має змогу досягти успіху в бізнесі, попри громадянство чи місце проживання. Проєкт буде популярним серед незалежних підприємців або «цифрових кочівників» завдяки можливості вести справи онлайн з будь-якої точки світу.

«Завдяки технологіям ми можемо створювати продукти, які здатні залучати кошти в Україну й розбудовувати бренд інноваційної держави. Один із них — uResidency. Це революційний проєкт, який не просто пропонує іноземцям крутий сервіс для ведення малого бізнесу в юрисдикції України, а й підтримуватиме українську економіку. Таких проєктів усього декілька у світі. І вже зараз ми пропонуємо електронне резидентство з найвигіднішими умовами для малого бізнесу. Крім цього, uResidency стане джерелом підтримки нашої економіки як під час війни, так і після нашої перемоги», — зазначив Михайло Федоров.

Раніше іноземці не могли дистанційно відкрити бізнес в Україні — сюди елементарно треба було приїхати, а далі починався марафон установами. Тепер людина один раз проходить верифікацію в українському консульстві у своїй країні, після чого за декілька кліків реєструє свій бізнес та відкриває банківський рахунок.

uResidency — амбітний проєкт, саме тому ми заручилися підтримкою партнерів для його створення. Завдяки спільним зусиллям Україна продовжує свій шлях диджиталізації разом з європейськими партнерами, упроваджуючи сучасні цифрові рішення, які роблять нашу цифрову державу сильнішою.

«Ми пишаємося тим, що підтримуємо uResidency — ще один яскравий приклад української цифрової досконалості. Україна продовжує розширювати межі можливого в цифровій сфері, попри суворі випробування, спричинені російською загарбницькою війною. Завдяки нашим проєктам EU4DigitalUA та DT4UA ми маємо честь розширювати можливості Мінцифри в її зусиллях щодо зміцнення економіки України в ці найскладніші часи», — наголосила Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова.

У світі всього кілька країн пропонують іноземцям програми електронного резидентства: Естонія, Литва, Азербайджан, а також штат Колорадо в США. І тільки в Україні е-резидент не повинен сплачувати за реєстрацію, робити щомісячні внески та будь-які інші приховані платежі. 

Е-резидентами України вже можуть стати громадяни Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Згодом перелік країн буде розширено. 

Тепер іноземцю відкрити свою справу в Україні дуже просто. Він у кілька кліків у застосунку uResidency чи на порталі відкриває в Україні ФОП, банківський рахунок, скориставшись Дія.Підписом.

Для е-резидентів діє знижене оподаткування — 5%. Податки й податкова звітність повністю автоматизовані. Щоквартально банк замість е-резидента подаватиме податкову декларацію і сплачуватиме податки, не треба для цього додатково наймати бухгалтера та юриста, платити йому гроші. 

Перші е-резиденти вже відзначають переваги програми, зокрема просту реєстрацію бізнесу, підтримку на всіх етапах отримання статусу е-резидента, вигідну податкову ставку та відсутність прихованих платежів. 

«Сервіс uResidency допоможе підприємцям з усього світу швидко та зручно створювати бізнес у юрисдикції України. Для цього їм не потрібно приїжджати до нас, бо послуги доступні онлайн — від подання заявки на участь у програмі до відкриття рахунку в українському банку та виведення коштів. Завдяки uResidency тисячі іноземців зможуть зареєструвати бізнес за особливими податковими умовами в кілька кліків просто в смартфоні», — підкреслив Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації України.

Із uResidency Україна стане привабливішою для ведення іноземного малого бізнесу. Закордонні підприємці зможуть реєструвати та вести власну справу за вигідними умовами, користуючись зручними інструментами, а Україна — залучати додаткові інвестиції, наповнювати держбюджет і стимулювати банківську сферу шляхом масштабування цифрових продуктів на іноземні ринки. Усе це посилить бренд України як цифрової держави.

Академія електронного урядування підтримала ідею створення uResidency в Україні та пройшла разом з нами 5-річний шлях від ідеї до великої амбітної програми, яка вже має перших учасників

«Команда Академії електронного управління підтримує цифрову трансформацію України з 2012 року. У співпраці з Міністерством цифрової трансформації ми створили безпечну цифрову екосистему для країни та розробили понад 50 широко використовуваних цифрових послуг. Крім того, наша команда відіграла важливу роль у створенні u-Residency в Україні, поділившись найкращими естонськими практиками. Досягнення нашого партнерства є прикладом об’єднаної цифрової сили України, Європейського Союзу та Естонії», — зазначив Ханнес Асток, виконавчий директор Академії електронного управління.

Дізнавайтеся більше про програму електронного резидентства України на сайті.

Проєкт uResidency реалізується за підтримки Європейського Союзу в межах проєктів EU4DigitalUA та DT4UA, що впроваджуються Академією електронного управління Естонії. Комунікаційна підтримка проєкту надається Міжнародним та іберо-американським фондом адміністративної та державної політики (FIIAPP) в межах проєкту EU4DigitalUA.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт