Ініціатива Мінцифри та YEP «Підприємницький університет» стала однією з найкорисніших у вишах

  Перегляди 1869

Ініціатива Мінцифри та YEP «Підприємницький університет» стала однією з найкорисніших у вишах

У вересні 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерством освіти і науки України, Українським фондом стартапів та YEP за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» запустили ініціативу «Підприємницький університет».

Завдяки проєкту навчальна дисципліна «Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами» інтегрована в навчальну програму бакалаврату або магістратури та запущена в 76 університетах України. 

Протягом 4 місяців викладачі провели майже 3000 лекцій та воркшопів, а студенти пропрацювали понад 400 стартап-ідей. 

За відгуками як викладачів, так і студентів, курс є одним з найкорисніших в університетах. Більшість університетів вже підтвердили свою участь у наступних семестрах. Крім того, на весняний семестр 2021 року до викладання курсу планують доєднатися ще 26 викладачів із 12 нових університетів.

У лютому 2021 року буде проведено перший національний фінал конкурсу студентських стартапів. Для участі в конкурсі вже отримано більше 90 анкет від студентських команд.

Для довідки

«Підприємницький університет» — ініціатива, що має на меті створення підприємницьких університетів в Україні, тобто університетів з потужною культурою підприємництва і стартап-інфраструктурою. З вересня 2020 року в 76 університетах розпочався курс «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами». Ініціатива реалізується Міністерством цифрової трансформації України спільно з мережею стартап-інкубаторів YEP, Міністерством освіти і науки України, Українським фондом стартапів, за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».       

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ) підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також сприяє формуванню ефективної торгової політики, щоб забезпечити МСП можливістю скористатись перевагами від міжнародної торгівлі.

 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт