«Фінансовий сенсей». Мінцифра, НБУ і ПУМБ підготують освітній серіал про фінансову грамотність

Прес-офіс Міністерства
04 березня 2021, 07:59
  Перегляди 833

Міністерство цифрової трансформації, Національний банк і ПУМБ підготують освітній серіал для платформи Дія.Цифрова освіта на тему фінансової грамотності — «Фінансовий сенсей». 

Для цього Мінцифра підписала меморандум про співпрацю з ПУМБ. 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила, що Мінцифра активно створює освітні продукти для українців на тему фінансових інструментів, зокрема онлайн-іструментів. 

«Я часто наголошую, що показники фінансової грамотності в Україні — одні з найнижчих у Європі. Тому ми в рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта змінюємо цю ситуацію».

Валерія Іонан,
Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції

Це продовження реалізації проєктів у рамках співпраці, яка почалася близько року тому після підписання меморандуму між Мінцифрою та Національним банком України.   

Зокрема, співпраця Мінцифри та ПУМБ спрямована на підвищення фінансової грамотності молодіжної аудиторії українців.  

«Фінансова грамотність — зона відповідальності держави та банків. Ми прагнемо, щоб українці правильно користувалися фінансовими продуктами та послугами, вміли обирати пропозиції банків відповідно до своїх потреб, використовували сучасні можливості дистанційного обслуговування та дотримувались правил безпеки. Для цього регулярно проводимо навчання клієнтів фінграмотності на своєму сайті, у соцмережах, на медіамайданчиках, під час освітніх заходів».

Сергій Черненко,
голова Правління ПУМБ

Презентація освітнього серіалу запланована на квітень 2021 року. 

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт