Фінал візійного жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація»: три переможниці отримали по 400 000 грн на розвиток бізнесу

29 серпня 2024, 09:07
  Перегляди 264
  Перегляди 264

28 серпня відбувся фінал візійного жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація». Мета акселератора — підтримати українських підприємниць у запуску, розвитку, диджиталізації та масштабуванні бізнесу.

У фінал вийшли 12 підприємиць, які презентували журі свої ідеї на Grand Pitch Day та змагалися за головну винагороду проєкту — по 400 000 грн для трьох учасниць у категоріях «Дебютантка», «Візіонерка» та «Безбар’єрний бізнес-проєкт».

«Розвиток українського підприємництва — один із головних пріоритетів Мінцифри. Саме тому ми запускаємо проєкти та ініціативи, які допомагають українцям реалізовувати ідеї, розвивати власні справи, отримувати гранти для масштабування. У другому сезоні програми «Відважна» ми об’єднали понад 4 тисячі підприємиць, які планують запустити або масштабувати власну справу. Програма допомогла підприємицям здобути необхідні знання, отримати інструменти та фінансування для зростання. Вдячним партнерам та всім учасницям за успішну реалізацію програми», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України.

За результатами оцінки журі переможницями Grand Pitch Day стали:

  • Ольга Обʼєдкова, FIBO school, онлайн-школа з математики, в категорії «Дебютантка»

  • Антоніна Борисюк, RNB STUDIO, фото- та відеостудія, у категорії «Візіонерка»

  • Світлана Шевченко, VETERANOCOFFEE, мережа кав’ярень, у категорії «Безбар’єрний бізнес-проєкт»

 

 

«Ми в Мінцифрі віримо, що Україна — країна підприємців. Саме тому постійно працюємо над розбудовою екосистеми МСП. Зараз особливу увагу приділяємо жіночому підприємництву, адже українки відіграють ключову роль у розвитку бізнесу та підтримці економіки. Проєкт «Відважна» вже другий сезон поспіль допомагає підприємицям реалізовувати бізнес-амбіції. Цьогоріч загальний призовий фонд становить 5,2 млн грн. Дуже радію, що разом із партнерами ми допомагаємо бізнесам трансформуватися. Дякую учасницям за натхненні проєкти», — зазначила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції.

Участь у Програмі взяли понад 4 000 підприємиць. Навчання тривало 4 місяці та містило 17 модулів з фінансового планування, управління командою, маркетингу, продажів тощо. Учасниці навчалися у форматі офлайн, онлайн-лекторіїв чи віртуальних буткемпах.

За результатами навчання обрали також 40 фіналісток, які отримали по 100 000 грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. Загальний грантовий фонд програми — 5 200 000 грн.

«Акселератор «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація» став яскравим продовженням минулого сезону й допоміг ще понад 4 000 жінкам або зробити перші сміливі кроки в започаткуванні бізнесу, або віднайти нове бачення розвитку власної справи. Фіналістки під час Grand Pitch Day показали сильні та конкурентоспроможні ідеї, і ми раді підтримувати креативних та сміливих бізнес-діячок та сприяти ще потужнішому розвитку жіночого підприємництва», — Андрій Ремізов, директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту. 

Серед експертного журі: 

  • Брук Хардінг, заступниця Керівника офісу ініціатив перехідного періоду, USAID

  • Світлана Чирва, віцепрезидентка, регіональна менеджерка Visa в Україні та Молдові

  • Ірина Старомінська, голова правління АТ «Універсал Банк»

  • Ольга Безпалько, сертифікована тренерка з інклюзивних рішень для рівноправного суспільства

  • Ольга Роєнко, креативна підприємиця, менторка стартапів та МСБ

«Сполучені Штати віддані підтримці підприємниць в Україні, адже щодня ми бачимо, як жінки відіграють ключову роль у своїх громадах і роблять вагомий внесок у економічне відновлення країни. За підтримки USAID тисячі українців, серед яких жінки, внутрішньо переміщені особи та люди з інвалідністю, змогли розвинути важливі та актуальні навички, що допомагають їм інтегруватися в ринок праці й конкурувати за добре оплачувані робочі місця. Крім цього, з метою підтримки економічного зростання та відновлення України, програми USAID допомогли понад 28 000 малим та середнім підприємствам в отриманні доступу до фінансування», — Джулі Конен, директорка Місії USAID в Україні. 

Особливістю заходу стала спеціальна локація — «Відважний простір», де фіналістки Програми представили свою продукцію, а також інтерактивна зона «Простір натхнення #ShesNextbyVisa».

«Ми у Visa переконані, що підтримка жіночого підприємництва є важливою стратегічною інвестицією в майбутнє України. Новий сезон візійного жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація» продемонстрував, що в умовах викликів можна не лише започаткувати бізнес, а й масштабувати його завдяки сучасним технологіям та інструментам, які надають Visa та наші партнери. Кампанія She’s Next Empowered by Visa підтверджує, що завдяки підтримці можливо досягати значних висот у бізнесі, адаптуватися до змін і виводити свої проєкти на новий рівень. Сьогодні найвідважніші учасниці отримали гранти для динамічного розвитку своїх бізнес-ідей», — зазначила Світлана Чирва, віцепрезидентка та регіональна менеджерка Visa в Україні та Молдові.

Додатковими бізнес-пропозиціями, що допомогли диджиталізувати учасницям підприємства, підтримали партнери Visa: monobank, Укрпошта, Checkbox, Shop-Express.

Нагадаємо, у 2023 році за результатами першого сезону «Відважна» 6 українок залучили 1,3 млн грн на створення та розвиток власної справи. 

Новий сезон візійного жіночого акселератора «Відважна 2. Масштабування та діджиталізація» впроваджує мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту й за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)», глобальної ініціативи She’s Next Empowered by Visa.

Відправ у Telegram

Відправити
Логотип Міністерства цифрової трансформації

Міністерство цифрової трансформації України

Офіційний веб-сайт